Ειδήσεις

Σοκ! Εκατό κύριες κατοικίες κινδυνεύουν να βγουν στο σφυρί

Σοκ προκαλεί το νέο κύμα πλειστηριασμών σε σπίτια και ακίνητα σε επίπεδο χώρας.

Σοκ προκαλεί το νέο κύμα πλειστηριασμών σε σπίτια και ακίνητα σε επίπεδο χώρας, με τα στοιχεία να είναι άκρως ανησυχητικά και στο Ηράκλειο.

Όπως αποκαλύπτει στην ΚΡΗΤΗ TV, το μέλος της Λαϊκής Στάσης πληρωμών Μόνα Αμανατίδου, συνολικά εκατό σπίτια πρώτης κατοικίας αλλά και ακίνητα στο Ηράκλειο κινδυνεύουν να βγουν στο σφυρί μέχρι τον Μάιο!

Στην υπόλοιπη χώρα, οι πλειστηριασμοί μόνο για τον μήνα Ιούλιο του 2017 ανέρχονται σε 140 τη βδομάδα, αριθμός που αυξάνονται κατακόρυφα τον μήνα Σεπτέμβριο! (επιπλέον 2.000 πλειστηριασμούς από τράπεζες…).

Το κοινωνικό αδιέξοδο μεγαλώνει ενόψει και του νέου θεσμού των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που φέρνει με σχετικό νομοθέτημα η κυβέρνηση.

Οι πλειστηριασμοί θα γίνονται σύντομα με ηλεκτρονικό τρόπο, από ένα laptop, από το σπίτι ή το γραφείο του συμβολαιογράφου, με τον κλάδο να πραγματοποιεί συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πέρα από την συνέχιση της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια των πλειστηριασμών, τα κινήματα για την αποτροπή των πλειστηριασμών έξω από τα Ειρηνοδικεία εντείνουν τον αγώνα τους κάθε Τετάρτη και βρίσκονται σε ετοιμότητα ενόψει των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Όπως λένε, η μάχη θα ενταθεί με διάφορες δράσεις σε σπίτια πολιτών και γραφεία συμβολαιογράφων, ενώ παράλληλα θα κινηθούν και νομικά.

Στο Ηράκλειο, τα κινήματα κατάφεραν όπως αναφέρουν να βάλουν μπλόκο σε 800 πλειστηριασμούς από το 2013 μέχρι σήμερα, αποτρέποντας ταυτόχρονα αρκετά περιστατικά αυτοκτονιών.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

(Στοιχεία πηγή: Λαϊκή Στάση Πληρωμών)

Σχόλια