default-image

Αγρότες: Καταστράφηκαν αλλά δεν θα αποζημιωθούν (video)

Κρήτη
Αγρότες: Καταστράφηκαν αλλά δεν θα αποζημιωθούν (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες μέρες μετά τις εικόνες καταστροφής στα ελαιόδεντρα από την πυκνή χιονόπτωση και τον παγετό, εκατοντάδες ελαιοπαραγωγοί κινδυνεύουν να μείνουν εκτός αποζημιώσεων από τα ΠΣΕΑ, διότι οι ζημιές δεν υπερβαίνουν το 30% ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Αυτό αποκαλύπτει ο Γιώργος Τζωρτζάκης ο οποίος κάνει λόγο για παράλογες προϋποθέσεις , οι οποίες βάζουν φραγμό στην έγκριση σχετικού προγράμματος αποζημιώσεων στο νησί.

Εκατοντάδες ελαιοπαραγωγοί στην Κρήτη βρίσκονται σε απόγνωση, ζητώντας την άμεση καταγραφή των ζημιών στα ελαιόδεντρα τους, διαδικασία ωστόσο η οποία δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα με βάση τις προϋποθέσεις για την αποζημίωση τους από τα ΠΣΕΑ.

Σε αρκετά χωράφια, αντικρίζει κανείς τα κλαδιά από το σπάσιμο δέντρων, με τα ξύλα να χρησιμεύουν πλέον για τη θέρμανση των σπιτιών αρκετών οικογενειών, προτού τα ξύλα κάνουν φτερά από επιτήδειους.

Εντωμεταξύ, στις αρχές Φεβρουαρίου, εκτιμάται να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ  στα ελαιόδεντρα στα οποία υπήρξε απώλεια παραγωγής από την σφοδρή χιονόπτωση.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News