default-image

Το "χτύπημα" της γρίπης στους παιδικούς σταθμούς -video

Κρήτη
Το "χτύπημα" της γρίπης στους παιδικούς σταθμούς -video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γρίπη έχει «χτυπήσει» τους παιδικούς σταθμούς με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός παιδιών να  απουσιάζει καθημερινά από τους σταθμούς που  εμφανίζουν παραγματικά  εικόνα ερήμωσης.  

Αμέτρητα νήπια έχουν αρρωστήσει με αποτέλεσμα να καθίσταται απαγορευτική η παρουσία τους στον παιδικό σταθμό ενώ δεν λείπουν και περιπτώσεις όπου σε πολλά σπίτια είναι άρρωστα αρκετά μέλη μιας οικογένειας.

Μάλιστα όπως ανέφερε στο ΚΡΗΤΗ  ΣΗΜΕΡΑ ,ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΜΦΑΗ ,  το 60% των παιδιών δεν είναι στους παιδικούς σταθμούς όπως για παράδειγμα σε Κυπαρίσσι ενώ ένα σημαντικό ποσοστό πάνω από 50% απουσιάζει από τις  Πατέλες. Παρόμοια εικόνα και σε άλλους παιδικούς σταθμούς.

«Είμαι 3 χρόνια στους παιδικούς αλλά αυτήν την εικόνα δεν την έχω ξανασυναντήσει,» είπε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος των παιδικών σταθμών Ηρακλείο κ. Γιώργος  Βουρεξάκης.

«Καλό είναι τα παιδιά αλλά και οι γονείς να τηρούν απαραιτήτως τους κανόνες υγιεινής από τα πολύ απλά μέτρα , να πλένονται συνεχώς  και να αλλάζουν ρούχα» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Βουρεξάκης .

Ενώ αναφορικά με το αν έχει εμβολιαστεί το προσωπικό των παιδικών σταθμών ο ίδιος απάντησε : «Υπάρχει γιατρός ασφαλείας που συμβουλεύει τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς για όλα εκείνα τα απαραίτητα που πρέπει να κάνουν για να προφυλαχθούν αλλά και να μην αποτελέσουν και οι ίδιοι άθελα τους φορέα της γρίπης προς τα παιδιά.»

Ένα παιδί που είναι άρρωστο καλό είναι να μην το πηγαίνουν  οι γονείς του στον παιδικό σταθμό . Να προφυλάξουν για λίγες ημέρες, και να  το αφήνουν να γίνεται απολύτως καλά αν και υπάρχουν περιπτώσεις γονέων που εξαιτίας ότι δουλεύουν και δεν έχουν άτομο να φροντίσει το παιδάκι τους δεν μπορούν να το αφήσουν για πολλές ημέρες στο  σπίτι για να αναρρώσει τελείως.  

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα

Επιμέλεια :Βάλια Μπούη

φωτογραφια αρχειου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News