default-image

Δήμαρχοι προς Δραγασάκη: Να 'σαι δήμαρχος είναι κατάρα -pics

Κρήτη
Δήμαρχοι προς Δραγασάκη: Να 'σαι δήμαρχος είναι κατάρα -pics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η οικονομία έχει μπει σε δρόμο ανάκαμψης ενώ η ανασυγκρότηση του κράτους θα γίνει και μέσω της Αυτοδιοίκησης». Αυτό δήλωσε από το Ηράκλειο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος περιέγραψε στους δημάρχους του νομού Ηρακλείου το πλέγμα δομών και υποστήριξης πολιτών, το οποίο θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται άμεσα όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, τα ΚΕΠ Δανειοληπτών καθώς και η ανάπτυξη δομών πρωτοβάθμιας υγείας.

Ο Γιάννης Δραγασάκης έγινε δέκτης των δεκάδων προβλημάτων στον χώρο της Αυτοδιοίκησης σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα υπό επιτήρηση η οποία αναζητά ένα ξέφωτο έξω από τα μνημόνια.

Κραυγή αγωνίας για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης εξέφρασαν δήμαρχοι του Νομού Ηρακλείου σε συνάντηση τους με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, στη Λότζια.

Υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, γραφειοκρατία αλλά και η άνιση κατανομή των ΚΑΠ,  τα μεγάλα αγκάθια που έθεσαν μεταξύ άλλων, με δήμους της ενδοχώρας να κάνουν σαφές ότι θα μπει λουκέτο σε αρκετούς δήμους στη περίπτωση που τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα κινητικότητας στο δημόσιο.

«Πάμε για κλείσιμο», το μήνυμα που έστειλαν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τονίζοντας την ανάγκη να απαιτείται η έγκριση των δημάρχων για το επίμαχο ζήτημα.

Στα μεγάλα εμπόδια που αντιμετωπίζουν λόγω γραφειοκρατίας ακόμη και σε έργα του ΕΣΠΑ, αναφέρθηκαν οι δήμαρχοι, οι οποίοι παράλληλα περιέγραψαν στον Γιάννη Δραγασάκη τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως ο δήμος Γόρτυνας ο οποίος όπως είπε ο Νίκος Σχοιναράκης δίνει μάχη ακόμη και για την εξασφάλιση της μισθοδοσίας του προσωπικού.

«Το να είσαι δήμαρχος είναι κατάρα», τόνισε ο Δήμαρχος Φαιστού ενώ στο μεγάλο κενό που υπάρχει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση λόγω του μη διορισμού υπευθύνου, εδώ και 2,5 χρόνια αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας.

Από τη πλευρά του ο Γιάννης Δραγασάκης εξέφρασε τη στήριξη του σε αρκετά ζητήματα, επισημαίνοντας ότι στους δημάρχους ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα υπό επιτήρηση, η οποία αναζητά ένα ξέφωτο έξω από τα μνημόνια, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα σε πολιτικές δυνάμεις που αντί να παίρνουν θέση γίνονται όπως είπε τα μεγάφωνα ορισμένων δανειστών, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.

Σε συνάντηση του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο Δήμαρχος Ηρακλείου έθεσε μεταξύ άλλων ζητήματα όπως η αναβάθμιση του αεροδρομίου Ηρακλείου Νίκου Καζαντζάκη, το πάγωμα των προστίμων για τα αυθαίρετα κτίσματα με αφορμή την τρίμηνη παράταση του υφιστάμενου νόμου, τις ενέργειες που προωθούνται ώστε το Ηράκλειο να έχει συνεχή παροχή νερού καθώς και την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης για τα πρόστιμα του ΚΟΚ που αφορούν παραβάσεις πριν το 2007 με αποδέκτες τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Δραγασάκης είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης.  Πέρα από την ανάγκη αναβάθμισης του ΒΟΑΚ και την ανάπτυξη προγραμμάτων για μικρά έργα που δεν μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τον ενεργειακό σχεδιασμό και στον κομβικό ρόλο του νησιού στη Μεσόγειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ>>Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ TV

Στις 7:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση - ομιλία, με θέμα τα «Δύο χρόνια κυβέρνηση της Αριστεράς», στην αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News