default-image

Οργισμένη επιστολή αυθαιρετούχων στον πρωθυπουργό

Κρήτη
Οργισμένη επιστολή αυθαιρετούχων στον πρωθυπουργό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κραυγή αγωνίας του Συλλόγου Οικιστών εκτος σχεδίου πόλεως που απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό υποστήριξαν ότι μέχρι σήμερα έγιναν προσπάθειες μόνο με ημίμετρα , να εισπράξουν μόνο χρήματα χωρίς να δίνουν λύση στο πρόβλημα των αυθαιρέτων.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος:

ΠΡΟΣ      ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

                                          ΚΥΡΙΟ   ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

     "Κύριε Πρόεδρε θα μπορούσαμε να ζητήσουμε την βοήθεια ειδικών για να συντάξουμε αυτή την επιστολή η οποία μπορεί συντακτικά και τεχνικά να έχει λάθη αλλά επιλέξαμε να είμαστε ο εαυτός μας αφού πιστεύουμε ότι απευθυνόμαστε σε ένα ηγέτη που καταλαβαίνει και τους απλούς πολίτες.

     Κύριε Πρόεδρε εκπροσωπούμε περίπου 40.000 οικογένειες στο Νομό Ηρακλείου που κτίσαμε ένα σπίτι για να στεγάσουμε την οικογένεια μας.Θα μπορούσαμε εδώ να αναφερθούμε στα αίτια που μας ανάγκασαν να αυθαιρετήσουμε αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα σας κουράσουμε.

      Είμαστε όμως στη διάθεση σας για  οτιδήποτε  θελήσετε.

      Το πρόβλημα μας απασχολεί το ελληνικό κράτος πολλές δεκαετίες και εμάς μας έχουν φυλακισμένους με διάφορες πολιτικές που δεν δίνουν οριστικές λύσεις.

      Το πρόβλημα το έχουν αποδεχτεί όλοι οι Πρωθυπουργοί και Υπουργοί από το 1981 και μετα,αλλα προσπαθούν με ημίμετρα ακόμα και σήμερα, να εισπράξουν μόνο χρήματα χωρίς να δίνουν λύση στο πρόβλημα

     Θα αναφερθούμε στο νόμο 4178/13, που είναι ο τελευταίος και είναι καθαρά εισπρακτικός ,το έχει παραδεχτεί και ο πρώην Υπουργός κ.Τσιρωνης, μετά από πιέσεις έβαλε σε διαβούλευση ένα νέο νόμο που θα είχε ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2016.

     Με την αλλαγή των Υπουργών  ο νόμος πήρε δεύτερη  παράταση για τον Φεβρουάριο του 2017.

     Τώρα μαθαίνουμε ότι  δόθηκε και άλλη παράταση για τον Μάιο του 2017.

     Και γιατί τα λέμε αυτά. Γιατί βάση του νόμου 4178/13 η δημοτική αρχή στέλνει καθημερινά πρόστιμα που ο κάθε ένας από εμάς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει με αποτέλεσμα ο Δήμος Ηρακλείου να μπλοκάρει χιλιάδες Α.Φ.Μ. και να έχει νεκρώσει γενικά η αγορά του Ηρακλείου.

     Ο μεγάλος προβληματισμός των  Οικιστών είναι  για πιο λόγο δόθηκε παράταση (μας είπε ο νέος Υπουργός ο κ. Σταθακης για 2500 παρατηρήσεις στη διαβούλευση).Θέλουμε εδώ να σας πούμε ότι παρακολουθήσαμε και εμείς την διαβούλευση και ξέρουμε καλά ότι οι προτάσεις είναι σχεδόν ίδιες άρα εύκολα αντιμετωπίσιμες

     Κύριε Πρωθυπουργέ απευθυνόμαστε σε εσάς και σας παρακαλούμε σαν βουλευτή Ηρακλείου να παρέμβετε στον κύριο Υπουργό και αφού θέλει παράταση ας την κάνει αλλά μαζί με την παράταση να παγώσει τα πρόστιμα και την άμεση απελευθέρωση των μπλοκαρισμένων Α.Φ.Μ. έως την ισχύ του νέου νόμου.

     Επίσης θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο στην περιοχή μας υπολειτουργεί γιατί τόσα χρόνια που αγωνιζόμαστε για την λύση του εξ αδιαιρέτου κανεις δεν ενδιαφέρθηκε αν και όλοι το αναγνωρίζουν.

     Πως θα λειτουργήσει το περουσιολογιο αν πρώτα δεν ξεκαθαρίσουν χιλιάδες ιδιοκτησίες  εξ αδιαίρετου που υπάρχουν στο Ηράκλειο.

Υ.Γ. Για εσάς τον συνεργάτη του πρωθυπουργού μας ,μην μείνετε μόνο στο να κοινοποιήσετε αυτή μας την επιστολή στο αρμόδιο Υπουργείο αλλά ενημερώστε και τον Πρωθυπουργό μας γιατί μόνο με την παρέμβαση του θα βρουν λύση τα χρόνια προβλήματα μας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News