default-image

Κρήτη: Τι είπε η Αχτσιόγλου για ομαδικές απολύσεις-ελέγχους

Κρήτη
Κρήτη: Τι είπε η Αχτσιόγλου για ομαδικές απολύσεις-ελέγχους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσημη πρώτη παρουσία στην Κρήτη, από τα Χανιά, πραγματοποίησε σήμερα η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου σε μια συγκυρία-καμπή για  τη χώρα και με αφορμή τα 2 χρόνια διακυβέρνησης. Η νεαρή υπουργός  εμφανίστηκε αισιόδοξη για το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης για την απαιτητική αξιολόγηση, θεωρεί ότι δε θα υπάρξουν νέες υποχωρήσεις στα  εργασιακά, κατακεραυνώνοντας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις αξιώσεις του, ενώ τόνισε, ότι θα σημειωθεί βελτίωση στη στελέχωση και  την απόδοση του σώματος επιθεώρησης εργασίας (ΣΕΠΕ), αναφορικά με τους  

ελέγχους στους χώρους εργασίας.

Η διαπραγμάτευση για τη δύσκολη αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας θα ολοκληρωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, έκρινε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου από τα Χανιά. Το σημείο στο οποίο  συγκλίνουν Ελλάδα και δανειστές είναι ότι δεν πρέπει να χαθεί  

περαιτέρω χρόνος.

Νέα κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποτελεί η μη νομοθέτηση νέων μέτρων μετά τη λήξη του μνημονίου το 2019, με την Έφη Αχτσιόγλου να την αιτιολογεί ως  εμπράγματη αλήθεια, τη στιγμή που η οικονομία εμφανίζει ανάπτυξη, ενώ  αναμενόταν επιμονή της ύφεσης σε συνάφεια και με την παράλληλη  εκτόξευση του πλεονάσματος στο +2%, έναντι του +0,5% που προέβλεπαν οι  εκτιμήσεις.

Επικαλέστηκε το ευρωπαϊκό νομικό κεκτημένο έναντι των νέων αξιώσεων του ΔΝΤ, εξηγώντας ότι τα μέτρα λιτότητας θα παύσουν και ως πολιτική  αρχή της κυβέρνησης.

Αναφορικά με το στενό της χαρτοφυλάκιο, η νεαρή υπουργός παραδέχθηκε ότι δεν είναι ικανοποιημένη από τα τεκταινόμενα στους χώρους εργασίας  και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Θα γίνει η δυνατόν αρτιότερη στελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης  Εργασίας. Σε συνδυασμό με τη σύναψη συμβάσεων με εξειδικευμένους επιστήμονες και με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, δεσμεύθηκε για  βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Για τις ομαδικές απολύσεις

Η Έφη Αχτσιόγλου μέμφθηκε κατά του ΔΝΤ και αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις αναφέροντας ότι είναι θέμα ορθού λόγου η παύση της εργασιακής εξαθλίωσης, θέμα που μαζί με αυτά στον τομέα της ενέργειας είναι τα τελευταία σημεία που επιζητούν σύγκλισης όλων των πλευρών στη διαπραγμάτευση επί της αξιολόγησης.

Στα Χανιά, η Έφη Αχτσιόγλου συναντήθηκε με εργαζομένους της ΔΕΗ, του ΣΕΠΕ και με πρωτοβάθμια σωματεία στο εργατικό κέντρο, υποσχόμενη, ότι  αργά, αλλά σταθερά θα συνεχιστεί η μείωση της υψηλής ανεργίας.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΠΑΡΑΖ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News