default-image

Αρνείται το Μαϊάμι να είναι πλέον "καταφύγιο" για μετανάστες

Κόσμος
Αρνείται το Μαϊάμι να είναι πλέον "καταφύγιο" για μετανάστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι ζήτησε από τις σωφρονιστικές αρχές της πόλης να υπακούουν στα αιτήματα φυλάκισης μεταναστών χωρίς χαρτιά που εκδίδουν οι ομοσπονδιακές αρχές προκειμένου η πόλη να βγει από τον κατάλογο των πόλεων «καταφυγίων», τις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει με αναστολή της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης.

Την απόφαση του δημάρχου χαιρέτισε μέσω μηνύματός του στο Twitter ο νέος Αμερικανός πρόεδρος : «Ο δήμαρχος του Μαϊάμι-Ντέιντ εγκατέλειψε την πολιτική του καταφυγίου. Σωστή απόφαση». Το μήνυμα αρχικά αναρτήθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό και στη συνέχεια στον επίσημο λογαριασμό του 45ου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Κάρλος Χιμένες, Ρεπουμπλικάνος δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, ζήτησε την Πέμπτη από τις σωφρονιστικές αρχές «να τιμούν όλα τα αιτήματα κράτησης μεταναστών που λαμβάνουν από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας», δήλωσε ένας εκπρόσωπός του.

Ο Τραμπ ξεκίνησε την Τετάρτη μάχη κατά των πόλεων «καταφυγίων» για τους παράτυπους μετανάστες, υπογράφοντας ένα προεδρικό διάταγμα με το οποίο τους στερεί τη χρηματοδότηση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Πολλοί δήμαρχοι μεγάλων πόλεων, μεταξύ αυτών της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες, εξέφρασαν την οργή τους για την απόφαση του Τραμπ και δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν να δέχονται τους παράτυπους μετανάστες.

Περισσότερες από 200 πόλεις και 300 τοπικές αρχές διεκδικούν το καθεστώς της πόλης «καταφύγιο» και τονίζουν ότι προτίθενται να αντιταχθούν στις απελάσεις των παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι εκτιμάται ότι φτάνουν τα 11 εκατομμύρια στις ΗΠΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News