default-image

Στο Ηράκλειο οι Παραολυμπιονίκες Μάμαλος και Φερνάντες

Αθλητισμός
Στο Ηράκλειο οι Παραολυμπιονίκες Μάμαλος και Φερνάντες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ηράκλειο καταφτάνουν ο ένας μετά τον άλλο οι έλληνες Παραολυμπιονίκες που θα παραβρεθούν το βράδυ στη γιορτή που διοργανώνει το σωματείο ΑμεΑ, η «Μεγαλόνησος».Με την πρωινή πτήση έφτασαν ο Σεζόν Φερνάντες  και ο Παύλος Μάμαλος τους οποίους υποδέχθηκε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της «Μεγαλονήσου» Άρης Μαρκάκης.

Υπενθυμίζουμε ότι και οι δύο αθλητές κέρδισαν χρυσό μετάλλιο στο Ρίο. Ο Παύλος Μάμαλος στην κατηγορία των 107 κιλών σήκωσε 233 κιλά στην πρώτη προσπάθεια, 234,5 στη δεύτερη και 238 στην τρίτη, επίδοση η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα, στην τέταρτη προσπάθειά του επεδίωξε να «σπάσει» και το παγκόσμιο ρεκόρ, σηκώνοντας 243,5 κιλά, πράγμα που δεν κατάφερε, δεν είναι όμως ακατόρθωτο μελλοντικά.

Εντυπωσιακή ήταν η και η παρουσία του Σεζόν Φερνάντες, παγκόσμιου πρωταθλητή της Ντόχα το 2015, ο οποίος σημείωσε νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ στην σφαιροβολία κατηγορίας F53 κατορθώνοντας την καλύτερη βολή στα 8,44 μέτρα. Συγκεκριμένα, οι βολές του Φερνάντες: 8.44,  8.39,  8.22,  6.59,  8.22,  8.13μ.

Η πλειονότητα των ελλήνων Παραολυμπιονικών αναμένεται λίγο μετά τις 14:00 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News