default-image

"Σχολική εκδρομή η διαπραγμάτευση, θα υπογράψουν τα πάντα"

Κρήτη
"Σχολική εκδρομή η διαπραγμάτευση, θα υπογράψουν τα πάντα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την ίδια πτήση έφτασαν το πρωί της Παρασκευής στο αεροδρόμιο των Χανίων η νέα υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Έφη Αχτσιόγλου και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Καυστικός και ιδιαίτερα αιχμηρός στα σχόλια του σχετικά με την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς εμφανίστηκε ο κ. Θεοδωράκης. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως «πρόκειται για μία ακόμα σχολική εκδρομή της κυβέρνησης που το παρουσιάζει σαν μια δύσκολη διαπραγμάτευση ενώ στο τέλος θα υπογράψει τα πάντα».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι το Ποτάμι δεν βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα. «Δε χρειάζεται εκλογές τώρα», είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος κατεβαίνει συχνά στα αγαπημένα του Χανιά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΠΑΡΑΖ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία στελεχών του Ποταμιού τα οποία έδωσαν το παρών στην εκδήλωση της «Ώρας αποφάσεων», της πολιτικής κίνησης της Άννας Διαμαντοπούλου και του Γιάννη Ραγκούση, στο Ηράκλειο, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε πως «το Ποτάμι στηρίζει οποιαδήποτε διαδικασία θα βοηθήσει να φύγουν από τη μέση οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του αναφορικά με το αν θα υπάρξει πολιτικός αρραβώνας είπε ότι «είναι πιο σημαντική η ουσία από τα διοικητικά των κομμάτων».

Η κ. Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι είναι αισιόδοξη ότι θα «κλείσει η διαπραγμάτευση επειδή η ελληνική οικονομία εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης με πρωτογενές πλεόνασμα 2% αντί για 0,5%». Θεωρεί επίσης ότι «θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα στα εργασιακά και ότι η ελληνική νομοθεσία είναι ήδη εναρμονισμένη με της Ε.Ε.».

Ως προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) που είναι υποστελεχωμένο σε όλη την Κρήτη ανέφερε ότι «θα γίνουν κάποιες προσλήψεις και με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών θα γίνονται έλεγχοι στην αγορά εργασίας». Σήμερα το προσωπικό δεν αρκεί ούτε για την γραμματειακή υποστήριξη και δεν έχουν ούτε αυτοκίνητα να βγαίνουν για ελέγχους.

Ως προς τις ελαστικές μορφές εργασίας και τα 750 ευρώ κατώτατο μισθό ανέφερε ότι παρέλαβαν «ανεργία στο 27% και αποτιμώντας την κατάσταση θα προσπαθήσουν να μειωθούν οι ελαστικές μορφές εργασίας».

Η Έφη Αχτσιόγλου βρέθηκε στα Χανιά με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης, για να δει από κοντά την κατάσταση και το προσωπικό του υπουργείου και να βρουν λύσεις για τη βελτίωση.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News