default-image

Παράνομα τσιγάρα ήθελε να "περάσει" στην αγορά της Κρήτης

Κρήτη
Παράνομα τσιγάρα ήθελε να "περάσει" στην αγορά της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά 38 πακέτα παράνομα τσιγάρα ήθελε να διακινήσει ένας 28χρονος στην αγορά της Κρήτης.

Ο 28χρονος έκρυβε τα 38 παράνομα πακέτα στο αυτοκίνητό του, στο οποίο και το μεσημέρι της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσαράς, με αποτέλεσμα τόσο την κατάσχεση των τσιγάρων, όσο και τη σύλληψη του 28χρονου αλλοδαπού υπηκόου Βουλγαρίας.

Αναλυτικά το δελτίο της Αστυνομίας:

Συνελήφθη, χθες (26.01.2017) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς 28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και πώλησης τσιγάρων και καπνού, χθες (26.01.2017) το μεσημέρι  πραγματοποιήθηκε έλεγχος  από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από τον 28χρονο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 38 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών χωρίς να φέρουν την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου.

Ανωτέρω ποσότητες τσιγάρων κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News