default-image

Μπαράζ κυβερνητικών αφίξεων στο νησί

Κρήτη
Μπαράζ κυβερνητικών αφίξεων στο νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζεμένες έπεσαν το τελευταίο διάστημα οι κυβερνητικές επισκέψεις κορυφής στην Κρήτη. Τις ημέρες αυτές βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μπαράζ υπουργικών επισκέψεων, κάτι βεβαίως που δε συμβαίνει μονάχα στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, στο πλαίσιο των κυβερνητικών εξορμήσεων ανά την επικράτεια, με φόντο τη συμπλήρωση 2 χρόνων διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Σε τοπικό επίπεδο, μετά τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη και τον υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, "σκυτάλη" στις υπουργικές επισκέψεις παίρνουν σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, πραγματοποιώντας διήμερη περιοδεία σε Ηράκλειο και Λασίθι ο πρώτος, και Χανιά η δεύτερη...

Συνέχεια στις κυβερνητικές αφίξεις θα έχουμε όμως και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας - πιθανότατα την Πέμπτη - θα βρίσκεται εδώ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία θα έχει μπαράζ επαφών και επισκέψεων στους νομούς Ρεθύμνου και Ηρακλείου...

Αναλυτικότερα, τριήμερο εξορμήσεων σε όλη την Ελλάδα προγραμματίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από την ανάληψη της διακυβέρνησης, με τις περιοδείες να συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα.

Σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους και συνεντεύξεις Τύπου σε τοπικά Μέσα, με τη συμμετοχή υπουργών, βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με διήμερη περιοδεία του Νίκου Παππά σε Γρεβενά, Φλώρινα και Κοζάνη, ενώ θα περιλαμβάνουν εξορμήσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας.

Στο πλαίσιο των "γενέθλιων" εξορμήσεων για τη 2ετία διακυβέρνησης, στην Κρήτη, με βάση το επίσημο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε σήμερα δύο "υψηλές" αφίξεις. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο των περιοδειών που κάνουν τα στελέχη της κυβέρνησης σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Δραγασάκης μάλιστα θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου αύριο Σάββατο, στις 7 μ.μ., με θέμα "Δύο χρόνια κυβέρνηση της Αριστεράς - Καθημερινός αγώνας για διέξοδο από την κρίση".

Νωρίτερα αύριο το πρωί, στις 11:30, ο κ. Δραγασάκης θα έχει σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού Ηρακλείου. Μια συνάντηση εφ' όλης της ύλης, στην οποία οι δήμαρχοι αναμένεται να θέσουν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης όλα τα "καυτά" ζητήματα της Αυτοδιοίκησης που απασχολούν το νομό.

Το πρόγραμμα

Το πλήρες πρόγραμμα του Γιάννη Δραγασάκη για αύριο Σάββατο έχει διαμορφωθεί ως εξής:

- 10:30 π.μ. συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη.

- 11:00 π.μ. συνάντηση με το δήμαρχο Ηρακλείου Β. Λαμπρινό.

- 11:30 π.μ. σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου.

- 7 μ.μ. ανοιχτή εκδήλωση-ομιλία στο Αρκαλοχώρι, στην αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου.

- Αναχώρηση για Ιεράπετρα.

Στα Χανιά η υπουργός Εργασίας

Στα Χανιά αναμένεται σήμερα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η οποία θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία. Στα πλαίσια της επίσκεψής της στα Χανιά, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου θα συναντηθεί με δημοσιογράφους στα γραφεία του ΣΕΠΕ, στην οδό Ξανθουδίδου.

Την ερχόμενη Παρασκευή ή Πέμπτη κατά μεγάλη πιθανότητα αναμένουμε επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν και τυπικά, την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου. Η ίδια θα βρεθεί εδώ για να συμμετάσχει σε ημερίδα του υπουργείου Εργασίας για την Αλληλέγγυα Οικονομία, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, η Ράνια Αντωνοπούλου θα μεταβεί στα Ανώγεια, όπου θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Ανωγείων Μανόλη Καλλέργη, ενώ πρόκειται να έχει συνάντηση και με τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ) του νομού Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News