default-image

Ποια είναι η Eλληνίδα δημοσιογράφος υποψήφια για Οσκαρ -vid

Γυναίκα & παιδί
Ποια είναι η Eλληνίδα δημοσιογράφος υποψήφια για Οσκαρ -vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ, μια εκ των οποίων αποτελεί έκπληξη.

Η νεαρή δημοσιογράφος και δημιουργός ταινιών Δάφνη Ματζιαράκη έκανε τη "διαφορά", μιας και ο Γιώργος Λάνθιμος με τον «Αστακό» του δεν είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί στη μεγάλη αίθουσα, ως υποψήφιος, τη βραδιά των Οσκαρ.

Η ταινία «4.1 Miles»

Η Δάφνη Ματζιαράκη, με την ταινία της «4.1 Miles», είναι υποψήφια στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους. Ενα ντοκιμαντέρ που καταπιάνεται με το προσφυγικό καταγράφοντας το πέρασμα, υπό τις γνωστές συνθήκες, των προσφύγων από την Τουρκία στην Ελλάδα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΟΣΚΑΡ

Ποια είναι η Δάφνη Ματζιαράκη

Η νεαρή Ματζιαράκη σύμφωνα με το iefimerida.gr έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Μπέρκλεϊ και Διεθνείς Σχέσεις στο Μπρίστολ και στην Ελλάδα έχει εργαστεί σε ΣΚΑΪ και Καθημερινή. Συγκεκριμένα, παρουσίαζε επί πέντε χρόνια το EuRaNEt, μια εκπομπή για ευρωπαϊκά θέματα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ενώ έκανε συχνά ανταποκρίσεις στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» με την ίδια θεματολογία.

Στη συνέχεια μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο, το οποίο αποτελεί την έδρα της και σήμερα, στέλνοντας παράλληλα θέματά της στην Καθημερινή.

Το ντοκιμαντέρ της που διεκδικεί το Οσκαρ έχει ήδη λάβει το φοιτητικό Όσκαρ που δίνει κάθε χρόνο η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών σε σπουδαστές αμερικανικών πανεπιστημίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News