Ειδήσεις

Έρχεται ρωσικό ψύχος

Βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να κυμαίνεται σε μονοψήφιο νούμερο, προβλέπονται τις επόμενες μέρες.

Έρχεται πάλι κρύο στην Κρήτη από σήμερα Πέμπτη, μαζί με τις βροχές που έχουν κάνει την εμφάνισή τους από την αρχή της εβδομάδας. Μάλιστα, υπάρχουν προβλέψεις που αναφέρουν ότι, από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή τα ξημερώματα, η Ελλάδα θα δεχτεί έναν ψυχρό εισβολέα από τη Ρωσία, που θα πλήξει τις περισσότερες περιοχές της χώρας και λιγότερο την Κρήτη με χιόνι σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές, όπου θα παραμείνουν, πάντως, οι βροχές ως κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μαζί με το κρύο!

Οι χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες, με κύριο πρωταγωνιστή τη βροχή, θα συνεχίσουν να υφίστανται στο νησί μας, ενώ, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις από τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, από σήμερα εισβάλλει στη χώρα από τα βόρεια και μια αρκετά ψυχρότερη αέρια μάζα, η οποία σταδιακά κατέρχεται μέχρι και την Κρήτη. Αυτό θα προκαλέσει και πάλι βροχές, κυρίως στα βόρεια προσήνεμα της Κρήτης, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τον υδράργυρο να κυμαίνεται σε μονοψήφιο νούμερο σε αρκετές περιοχές.

Πιο αναλυτικά, από σήμερα Πέμπτη αναμένεται να αποκατασταθεί το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο, ενώ ταυτόχρονα εισβάλλει από τα βόρεια και μια αρκετά ψυχρότερη αέρια μάζα, η οποία σταδιακά κατέρχεται μέχρι και την Κρήτη. Αυτό θα προκαλέσει και πάλι βροχές, κυρίως στα βόρεια προσήνεμα της Κρήτης. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν, με την έντασή τους να φτάνει τα 5 έως 6 μποφόρ και στα πελάγη έως και τα 7 μποφόρ. Αισθητή βέβαια θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ- ΠΟΤΕ "ΧΑΛΑΕΙ"

Ρωσικό ψύχος

Στο μεταξύ, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος έχει προβλέψει και έχει γράψει και στη σελίδα του στο Facebook ότι έρχεται... ρωσικό ψύχος στην Ελλάδα!

«Όλα τα προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν στο γεγονός ότι από σήμερα Πέμπτη αρχικά από τη βόρεια Ελλάδα και μετά τα μεσάνυχτα προς το ξημέρωμα της Παρασκευής και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες προερχόμενες από τη Ρωσία και τη Μαύρη Θάλασσα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Ωστόσο, διευκρίνισε πως «σε καμία περίπτωση αυτή η κατάβαση ψύχους δε θα πρέπει να θεωρείται επικίνδυνη (όπως την προηγούμενη φορά), τόσο ως προς τις ελάχιστες θερμοκρασίες, όσο και ως προς τη σφοδρότητα των χιονοπτώσεων, αλλά και την έκταση αυτών».

«Εκτιμώ πως θα είναι μια μεταβολή του καιρού καθαρά χειμωνιάτικου τύπου και η οποία θα επηρεάσει περισσότερο την ανατολική και βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα των χιονοπτώσεων δε θα είναι γενικευμένα, αλλά θα επηρεάσουν σαφέστατα μέχρι και παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας», ανάφερε μεταξύ άλλων.

Πού θα χιονίσει

Tην  Παρασκευή, που οι ψυχρές αέριες μάζες θα κατέβουν νοτιότερα γεωγραφικά, οι χιονοπτώσεις από νωρίς το πρωί θα απασχολήσουν τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (με γρήγορη βελτίωση), αλλά εν συνεχεία περιοχές της Ηπείρου (από τα 300 μέτρα), της Θεσσαλίας (τοπικά και σε πεδινά τμήματα), της Στερεάς και της Εύβοιας (τοπικά και σε πεδινά τμήματα), της κεντροανατολικής Πελοποννήσου (πάνω από τα 100-150 μέτρα) έως και τα νησιά του Αιγαίου. Στην Κρήτη αναμένονται χιονοπτώσεις πάνω από τα 150-200 μέτρα.  

Από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά, και περισσότερο το Σάββατο, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, ωστόσο θα παραμείνει το τσουχτερό κρύο, τόσο στο νησί μας, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ρεπορτάζ : Χριστόφορος Παπαδάκης

Σχόλια