default-image

"Μαϊμού" αστυνομικός, λήστεψε και προκάλεσε τροχαίο

Κρήτη
"Μαϊμού" αστυνομικός, λήστεψε και προκάλεσε τροχαίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ρόλο του κλέφτη και του αστυνόμου μπέρδεψε ένας 27χρονος από το Ηράκλειο που έπεσε στα χέρια της ΕΛΑΣ με άκρως περιπετειώδη τρόπο. Η δράση του ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, όταν έκλεψε ένα αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα φαίνεται να αντιλήφθηκε ότι ανήκει στην οικογένεια αστυνομικού και όπως φαίνεται αποφάσισε να βγει για περιπολία.

Ο 27χρονος δε δίστασε, αφού ξέμεινε από βενζίνη να πάει σε πρατήριο στη λεωφόρο ικάρου για ανεφοδιασμό. Αφού συστήθηκε ως αστυνομικός και ζήτησε να φουλάρει, πέρασε στο εσωτερικό του καταστήματος, όχι για έλεγχο αλλά για… απαλλοτρίωση όπως αποδείχτηκε. Πιστεύοντας πως πρόκειται για αστυνομικό, οι υπάλληλοι έδειξαν εμπιστοσύνη και δεν κατάλαβαν πως την ίδια στιγμή άδειαζε το ταμείο, αλλά και τις προθήκες με τα τσιγάρα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΗΘΕΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΛΕΨΕ Ι.Χ. ΚΑΙ "ΑΔΕΙΑΣΕ" ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ

Δευτερόλεπτα αργότερα έσπευσαν στις κάμερες ασφαλείας όταν εμβρόντητοι τον είδαν να γίνεται καπνός χωρίς να πληρώσει. Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο πρατήριο κοινοποίησαν την περιγραφή του και τα στοιχεία του κλεμμένου αυτοκινήτου σε όλες τις διαθέσιμες αστυνομικές δυνάμεις.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του όμως είχε φτάσει στο τέλος της, καθώς λίγο αργότερα ο 27χρονος προκάλεσε τροχαίο όταν έπεσε πάνω σε σταθμευμένο ΙΧ έξω από άλλο βενζινάδικο. Οι υπάλληλοι που έσπευσαν να τον βοηθήσουν τον είδαν όμως να μπαίνει σε ένα άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε πιθανώς κάποιος συνεργός του και να γίνεται καπνός.

Ωστόσο φαίνεται πως λίγο αργότερα κατάλαβε πως άφησε μέσα στο κλεμμένο ΙΧ τα προσωπικά του αντικείμενα και το πρωί της Δευτέρας, πήγε απτόητος για να τα πάρει. Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ όμως είχαν στήσει καρτέρι γύρω από το αυτοκίνητο και συνέλαβαν με συνοπτικές διαδικασίες το μαϊμού αστυνομικό που είχε στις τσέπες του και μικροποσότητα χασίς.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News