default-image

Ο... Παπαφλέσσας των Ανωγείων εξομολογείται (video)

Κρήτη
Ο... Παπαφλέσσας των Ανωγείων εξομολογείται (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα", ταξίδεψε στα Ανώγεια, όπου η δημοσιογράφος Ζήνα Κουτσελίνη συνάντησε τον παπά Ανδρέα Κεφαλογιάννη, τον "Παπαφλέσσα" των Ανωγείων. Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη ο ιερέας ξεδιπλώνει πτυχές της ζωή του και μοιράζεται αλήθειες που προκαλούν αίσθηση.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη σχολιάζεται ιδιαίτερα το γεγονός της αγιογράφισης των ηρώων του 1821, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Ανώγεια Μυλοποτάμου, την εκκλησία δηλαδή που υπηρετεί ως εφημέριος ο παπά Ανδρέας.

Οι Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Παπαφλέσσας, Νικηταράς, Δασκαλογιάννης και η Μπουμπουλίνα, ήρωες της επανάστασης για την απελευθέρωση το 1821, βρίσκονται «τιμητικά» τοποθετημένοι στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου.

Πρόκειται για την απόφαση του ιερέα της περιοχής να εντάξει στις τοιχογραφίες τα πρόσωπα των ηρώων της Επανάστασης για να έχουν οι νέοι, ως φωτεινά παραδείγματα αυτούς τους «Άγιους» όπως τους χαρακτηρίζει ήρωες, που χωρίς να φοβηθούν, αγωνίστηκαν για την ελευθερία του γένους και του έθνους.

«Αρκετοί, αγνοούν την προσφορά της Εκκλησίας στον αγώνα, αλλά το γεγονός ότι η επανάσταση του 1821 έγινε «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία» δεν κρύβεται, ανέφερε ο πατέρας Ανδρέας σε σχετική ερώτηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News