Ειδήσεις

Σοκ για το υπερναρκωτικό που ξέθαψαν οι Αρχές στην Κρήτη

Σοκ και προβληματισμός στις διωκτικές Αρχές από την αποκάλυψη παρτίδας άγνωστου υπερναρκωτικού που συναντάται πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Πάνω σε ένα φονικό μείγμα ναρκωτικών, άγνωστο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς έπεσε η Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου που έχει σημάνει συναγερμό για τον εντοπισμό της προέλευσής της.

Ο πολύμηνος ασφυκτικός κλοιός γύρω από την ομάδα των σκληροτράχηλων σεσημασμένων εμπόρων ναρκωτικών έβγαλε λαβράκι, καθώς εκτός από τον εντοπισμό ενός μεγάλου φορτίου κοκαΐνης, οι αστυνομικοί όργωσαν κυριολεκτικά μια τεράστια αγροτική έκταση ανάμεσα στα Καλέσα και το ΠΑΓΝΗ για να "ξεθάψουν" από τις κρυψώνες που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι πέντε σακουλάκια, με μια άγνωστη ουσία.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΓΝΗ

Ένα δείγμα από τα 230 γραμμάρια του ναρκωτικού μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Εργαστήριο Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο πιστοποίησε πως πρόκειται για ένα πρωτοεμφανιζόμενο μείγμα ηρωίνης έκσταση και αμφεταμίνης του οποίου η ύπαρξη ήταν άγνωστη μέχρι σήμερα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Ήδη έχει ξεκινήσει δεύτερος κύκλος εργαστηριακής ανάλυσης της ουσίας, ωστόσο θεωρείται πως αποτελεί ένα πείραμα διεθνών κυκλωμάτων για να δώσουν μεγαλύτερη διάρκεια στη διεγερτική δράση έκσταση και αμφεταμίνης. Οι επιπτώσεις της χρήσης της παραμένουν άγνωστες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η ναρκωτική ουσία ενδέχεται να προέρχεται από τη βιομηχανία παραγωγής και τυποποίησης ναρκωτικών της Ολλανδίας, είτε των Σκοπίων.

Η συμμορία των τριών συλληφθέντων, βρισκόταν σε κλοιό εδώ και μήνες. Πρόκειται για 39χρονο ηρακλειώτη και ένα 40χρονο Αλβανού που είχαν πέσει μαζί στα δίχτυα της ΕΛΑΣ. Το 2009 με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και το 2014 μαζί με τα μέλη ευρείας εγκληματικής οργάνωσης. Ακόμη συνελήφθη και ένας 47χρονος πρωτοεμφανιζόμενος συνεργός τους

Σύμφωνα με τη συνήγορο του 39χρονου επιχειρηματία ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τις ναρκωτικές ουσίες που έχουν κατασχεθεί.

Οι αστυνομικοί ωστόσο κατάφεραν να συλλέξουν στοιχεία που φαίνεται να συνδέουν και τους τρείς με το σημείο όπου βρέθηκαν θαμμένα τα ναρκωτικά. Μόνο τα 760 γραμμάρια της καθαρής κοκαινης σε μορφή βράχου που βρέθηκε κοστίζει τουλάχιστον 75.000€, ενώ άγνωστη παραμένει η αξία της συνθετικής ναρκωτικής ουσίας.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια