default-image

Δεν υπήρχε κρεβάτι & με γρίπη βρέθηκε από Ηράκλειο- Ρέθυμνο

Κρήτη
Δεν υπήρχε κρεβάτι & με γρίπη βρέθηκε από Ηράκλειο- Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι φόβοι όλων για τη γρίπη επιβεβαιώθηκαν αφού η ασφυκτική εικόνα στις εντατικές της Κρήτης αναδείχθηκε σε όλο της «μεγαλείο» με την επέλαση της γρίπης. Η κατάσταση είναι τόσο εκρηκτική που ασθενείς με γρίπη οι οποίοι έχουν ανάγκη νοσηλείας σε ΜΕΘ, αναγκάζονται να μεταφερθούν από τον ένα, σε άλλο νομό της Κρήτης, για να βρεθεί κρεβάτι.

Ενδεικτική είναι η νέα περίπτωση 60χρονου- του δεύτερου Ηρακλειώτη- που βρέθηκε από το Ηράκλειο στο Ρέθυμνο για να νοσηλευτεί παρότι οι ώρες ήταν κρίσιμες και η αγωνία της οικογένειάς του κορυφωνόταν.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: "ΓΡΙΠΗ -ΓΡΙΠΗ"  ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ H3N2 OI ΓΙΑΤΡΟΙ

Όπως είπε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας Ρεθύμνου Χαράλαμπος Μαρκάκης στο neakriti.gr «επιβεβαιώθηκε  μέσω των αποτελεσμάτων από το Παστέρ ότι υπάρχει και πέμπτος ασθενής με γρίπη τύπου Η3Ν2 στο Ρέθυμνο (οι δύο εξέπνευσαν).  Ο ασθενής έχει αποσωληνωθεί ,παραμένει στην εντατική  και είναι σε καλύτερη κατάσταση. Σε σχέση με τους άλλους δύο ασθενείς πρόκειται για έναν 60χρονος που έχει πολυοργανική ανεπάρκεια και έναν 80χρονο που νοσηλευόταν περισσότερες ημέρες και βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΓΡΙΠΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Yπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης καταγράφηκαν στην Κρήτη. Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Ρέθυμνο όπως ανακοινώθηκε στις 21 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα οι υγειονομικοί φορείς να βρίσκονται σε επιφυλακή .

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News