default-image

Οι βροχές καλά κρατούν -έρχεται ψυχρή αέρια μάζα στην Κρήτη

Κρήτη
Οι βροχές καλά κρατούν -έρχεται ψυχρή αέρια μάζα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βροχερό το σκηνικό σήμερα στο Ηράκλειο, όπως και σε αρκετές περιοχές της Κρήτης,  με αρκετούς δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια δυσκολεύοντας κατά πολύ την κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και την διέλευση των πεζών.

Αρκετοί μάλιστα ήταν εκείνοι που δεν φαίνεται να… γλύτωσαν σε κάποιες περιπτώσεις, αφού εξαιτίας της κυκλοφορίας των οχημάτων από πλημμυρισμένους δρόμους , τελικά το νερό της βροχής που είχε συγκεντρωθεί στο οδόστρωμα είχε τελικό αποδέκτη τους ίδιους τους ανυποψίαστους περαστικούς.

Οι χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες με κύριο πρωταγωνιστή τη βροχή θα συνεχίσουν να υφίστανται στο νησί μας ενώ σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις από τον κ. Λέκκα από αύριο εισβάλλει στη χώρα από τα βόρεια και μια αρκετά ψυχρότερη αέρια μάζα, η οποία σταδιακά κατέρχεται μέχρι και την Κρήτη.

Αυτό θα προκαλέσει και πάλι βροχές, κυρίως στα βόρεια προσήνεμα της Κρήτης με  αισθητή πτώση της θερμοκρασίας  και τον υδράργυρο  να κυμαίνεται σε μονοψήφιο νούμερο σε αρκετές περιοχές.

Η εισβολή της ψυχρής αέριας μάζας

Τετάρτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχοπτώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και για σήμερα Τετάρτη.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα, με την ελάχιστη να επανέρχεται και πάλι στα πεδινά περίπου στους 9οC, ενώ και η μέγιστη τιμή της θα υποχωρήσει κοντά στους 14οC.

Πέμπτη

Από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου αναμένεται να αποκατασταθεί το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο, ενώ ταυτόχρονα εισβάλλει από τα βόρεια και μια αρκετά ψυχρότερη αέρια μάζα, η οποία σταδιακά κατέρχεται μέχρι και την Κρήτη. Αυτό θα προκαλέσει και πάλι βροχές, κυρίως στα βόρεια προσήνεμα της Κρήτης. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν, με την έντασή του να φτάνει τα 5-6 μποφόρ και στα πελάγη έως και τα 7 μποφόρ. Αισθητή βέβαια θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News