default-image

Με τούρτα και πανό γιόρτασε η ΠΟΕΔΗΝ τα 2 έτη ΣΥΡΙΖΑ - video

Με τούρτα και πανό γιόρτασε η ΠΟΕΔΗΝ τα 2 έτη ΣΥΡΙΖΑ - video

Με πανό, συνθήματα, αλλά και μια… τούρτα, για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προσπάθησε να φτάσει αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ στο Μέγαρο Μαξίμου, προτού τους σταματήσουν τα ΜΑΤ, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να καταγγέλλει ότι «Ούτε στη Χούντα δε συνέβαιναν αυτά».

Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη και όχι τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μετά την παρέμβαση των ΜΑΤ που αρχικά τους εμπόδισαν να πλησιάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά τελικά τους το επέτρεψαν, αφού πρώτα τους πήραν το πανό που είχαν στα χέρια.

Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ ο κ. Βερναρδάκης τους είπε ότι «ισχύουν όσα έχουμε πει με τον περιορισμό του 1 προς 5 για τις προσλήψεις».

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πάντως συνέχισαν με την διαμαρτυρία που είχαν προγραμματίσει και «γιόρτασαν» τα δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην εξουσία, φέρνοντας μάλιστα μια... τούρτα.

Δεν άφησαν ούτε το πανό να φτάσει στο Μαξίμου

Οι αστυνομικοί είχαν σχηματίσει φραγμό στην περιοχή της Ρηγίλλης, κοντά στο Μαξίμου και απαγόρευαν για αρκετή ώρα στα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ να πλησιάσουν το γραφείο του πρωθυπουργού.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, η αστυνομική φρουρά του πρωθυπουργού ζήτησε να εξετάσει πρώτα το πανό που είχαν μαζί τους και μετά να επιτρέψει σε ομάδα δέκα ατόμων να περάσει τον φραγμό. «Ούτε στη χούντα δεν συνέβαιναν αυτά», τονίζει ο κύριος Γιαννάκος.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι η αστυνομία παρέταξε τις γυναίκες του Σώματος απέναντι στους εργαζομένους στα νοσοκομεία.

Η δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου:

Με τη διαμαρτυρία της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θέλουν να υπενθυμίσουν «τις ψεύτικες δεσμεύσεις για την υγεία που επαναλαμβάνουν σταθερά την τελευταία διετία τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και ιδίως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας».

«Δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Δύο χρόνια διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πανηγυρίζει στις στάχτες του ΕΣΥ. Έπιασαν το νήμα της διάλυσης από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες Μνημονιακές κυβερνήσεις. Νοιώθουν υπερήφανοι ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί Υγείας, ειδικά ο κ. Πολάκης, με αυτή την κατάσταση; Ζούμε την απόλυτη κατάρρευση των Δημόσιων Νοσοκομείων, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων. Οι πολίτες περιγράφουν την άθλια κατάσταση της Υγείας και η κυβέρνηση τους θεωρεί όλους προβοκάτορες» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι έχει δημιουργήσει συνθήκες «ομερτά» στο πεδίο της δημόσιας υγείας και ότι θέλει να φιμώσει τους εργαζόμενους που ασκούν κριτική για τα προβλήματα του ΕΣΥ. Συστήνει, μάλιστα, στους επικεφαλής της Αριστοτέλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ομολόγων τους  στη Μεγάλη Βρετανία που δέχονται κριτική για κατάρρευση του Συστήματος Υγείας αλλά δεν το «βαφτίζουν» συκοφαντία.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News