default-image

Η αγορά της Κρήτης κινδυνεύει υπό γενική κατάρρευση (Ηχητικό)

Κρήτη
Η αγορά της Κρήτης κινδυνεύει υπό γενική κατάρρευση (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφιαλτικά τα στοιχεία έρευνας του ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ που δείχνουν ότι το 75,3% των ερωτηθέντων είδε το 2016 το εισόδημά του να συρρικνώνεται. 

Το 35% δηλώνει ότι το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ. Το 16% δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες ούτε στη διατροφή.

Το 53% να δηλώνει ότι η οικογένεια του ζει με τη σύνταξη ενός μέλους της και το 37% με τον μειωμένο μισθό ενός μέλους του.

Ενδεικτικό της εκτεταμένης εισοδηματικής επισφάλειας είναι το γεγονός ότι στο ενδεχόμενο μιας έκτακτης ανάγκης πληρωμής 500€, το 15,8% δηλώνει ότι δεν θα μπορούσε να την πραγματοποιήσει, ενώ το 51,4% θα κάλυπτε αυτή τη δαπάνη με μεγάλη δυσκολία.

Εφιαλτική η εικόνα και στο επιχειρείν καθώς οι φόβοι γενικευμένης κατάρρευσης της αγοράς είναι πιο ορατοί από ποτέ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Μπάμπη Λεκάκη  στο Ράδιο 9,84.

''Το 2016 έκλεισαν 45.000 επιχειρήσεις και χάθηκαν 80.000 θέσεις εργασίας'' λέει, ''ενώ 860.000 μικρομεσαίοι είδαν τους λογαριασμούς τους να κατάσχονται λόγω οφειλών σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία''.

Εντωμεταξύ με νεότερη υπουργική απόφαση στο  Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) θα διαβιβάζονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ), όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας, οι οποίες κατά την έκδοση της απόφασης δεν βρίσκονται σε καθεστώς ενεργούς ρύθμισης.

Για πολιτική και πολιτικούς κατώτερων των περιστάσεων μιλά ο ίδιος καθώς μόνο ως αντιπολίτευση ζητούν να ακούσουν τις προτάσεις της Ομοσπονδίας.

Μέσα στο Φεβρουάριο αναμένονται και οι νέες συναντήσεις με τους υπουργούς, Οικονομίας, Οικονομικών, Εργασίας, με επιδίωξη να δουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ευελπιστώντας στη χάραξη στρατηγικής ανάπτυξης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News