default-image

Επιδημία χολέρας σκόρπισε το θάνατο

Κρήτη
Επιδημία χολέρας σκόρπισε το θάνατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα μέσα του Δεκεμβρίου εξαιτίας μιας επιδημίας χολέρας η οποία σαρώνει τρεις επαρχίες στον απώτερο βορρά της Ανγκόλας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Λουίς Σάμπο, έπειτα από μια κατεπείγουσα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

   «Έχουμε πλέον καταγράψει 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας. Τα δέκα είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο των ασθενών, 7 στην επαρχία Ζαΐρ και 3 στην επαρχία Καμπίντα», δήλωσε ο Σάμπο σε δημοσιογράφους έπειτα από τη συνεδρίαση, υπό τον αντιπρόεδρο της χώρας Μανουέλ Βισέντε.

   Άλλα τέσσερα κρούσματα καταγράφηκαν στην επαρχία Μπενγκέλα, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι αυτός ο απολογισμός αφορά την περίοδο από την 14η Δεκεμβρίου ως την 23η Ιανουαρίου.

   Ο Σάμπο ανακοίνωσε ότι ενεργοποιεί ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την αντιμετώπιση της επιδημίας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την «επεξεργασία των πόσιμων υδάτων», την «πληροφόρηση και την επιμόρφωση» των κοινοτήτων και «την αποκομιδή των λυμάτων».

  Από το 2006 η Αγκόλα δοκιμάζεται από επιδημίες χολέρας που οφείλονται στις ανεπάρκειες των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης, την πολύ περιορισμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και τη φτώχεια του πληθυσμού.

   Η Ανγκόλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ,μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγική χώρα της Αφρικής μαζί με τη Νιγηρία, γνώρισε τη δεκαετία του 2000 ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, που όμως δεν ωφέλησε παρά μόνο μια μικρή μειονότητα του πληθυσμού της. Η πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού την τελευταία διετία βύθισε το κράτος αυτό σε μια πολύ σοβαρή κρίση.

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News