default-image

Τα πάνω κάτω έφεραν οι κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη

Κρήτη
Τα πάνω κάτω έφεραν οι κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο κύκλος των αλλαγών στους κόλπους της τοπικής Αστυνομίας στο πλαίσιο των ετήσιων κρίσεων των αξιωματικών που φέτος ήρθαν νωρίτερα και εξελίχθηκαν με σαρωτικό χαρακτήρα.

Νέα ηγεσία έχουμε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου όπου καθήκοντα αναλαμβάνει ο νεοπροαχθείς ταξίαρχος Σήφης Κανακουσάκης.

Διαδέχεται τον Κώστα Λαγουδάκη ο οποίος ανέλαβε ήδη τα καθήκοντα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης.

Στο πλαίσιο των κρίσεων στους υπόλοιπους βαθμούς, στο Ηράκλειο προήχθη σε Αστυνομικό Διευθυντή ο Νίκος Σπυριδάκης, μέχρι σήμερα διοικητής των επίλεκτων αστυνομικών της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, ο οποίος όπως όλα δείχνουν αναμένεται να αναλάβει νέα επιτελικά καθήκοντα.

Η αποχώρηση του Μάνου Σφακιανάκη από την ΕΛ.ΑΣ. σηματοδοτεί ένα νέο κύκλο προσφοράς προς την ελληνική κοινωνία, μέσα από την ίδρυση ενός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ινστιτούτου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ Ο ΜΑΝΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ, ΕΚΤΟΣ ΕΛ.ΑΣ. 3 ΚΡΗΤΙΚΟΙ

Το Cyber Security International Institute θα έχει ως κύριο στόχο την εκπαίδευση των χρηστών του διαδικτύου, την πρόληψη των κινδύνων και την ανάδειξη θεμάτων του κυβερνοχώρου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ Ο Μ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ;

«Το ινστιτούτο, που θα είναι στα αμερικανικά πρότυπα, θα έχει τρεις πυλώνες: Εκπαίδευση, Πρόληψη και Ανάδειξη», τόνισε ο Μανώλης Σφακιανάκης, ενώ πρόσθεσε πως το όραμά του πρόκειται να πάρει «σάρκα και οστά» σε 20 με 25 ημέρες και σε περίπου δύο μήνες θα είναι απόλυτα έτοιμο. Διευκρίνισε, μάλιστα, πως θα λειτουργεί και στους 52 νομούς της χώρας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν σε αυτό.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News