default-image

Τι έδειξε το DNA για τα παιδάκια από την Πάτρα

Ελλάδα
Τι έδειξε το DNA για τα παιδάκια από την Πάτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα στοιχεία για την υπόθεση των παιδιών που βρέθηκαν παρατημένα από τη μητέρα τους, στην Πάτρα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας ακόμη ένα σκοτεινό μυστικό της 20χρονης μητέρας από την Αλβανία.

Τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις DNA, που όλοι περίμεναν και βρίσκονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, αποκαλύπτουν πως από τα τέσσερα παιδιά, τα τρια ανήκουν στον πατέρα, ενώ το πιο μικρό, το κοριτσάκι των 4 μηνών είναι αγνώστου πατρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα αρνείται τα αποτελέσματα αφού ισχυρίζεται πως και τα τέσσερα παιδιά, ηλικίας από 4 μηνών έως 5 ετών, τα γέννησε από τον ίδιο πατέρα.

Από την άλλη ο πατέρας, φαίνεται πως γνώριζε το μυστικό της 20χρονης γυναίκας του αλλά για το καλό της οικογένειας το είχε αποδεχτεί.

Σε δηλώσεις της η μητέρα και αφού αφέθηκε ελεύθερη, δηλώνει μετανιωμένη, ενώ ισχυρίζεται με κάθε τρόπο πως η απόφασή της να εγκαταλείψει τα παιδιά της ήταν πάρα πολύ δύσκολη.

Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται, οι συχνοί καυγάδες με τον σύζυγό της και η έλλειψη χρημάτων ήταν οι λόγοι που την ώθησαν να φθάσει σε αυτή την πράξη. Η 20χρονη που αρχικά ισχυριζόταν πως εγκατέλειψε τα παιδιά της για να ζήσει ένα μεγάλο έρωτα τώρα τα γυρίζει και ζητά να συνεχίσει τη ζωή της με τον σύζυγο και πατέρα των παιδιών της.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΟΚ: "ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ, ΖΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΑ"

Η ίδια πάντως θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη αφού έχει οριστεί δικάσιμος για την 1η Μαρτίου με την κατηγορία της εγκατάλειψης ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εισαγγελικούς κύκλους της αχαϊκής πόλης, η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια ιδιάζουσα υπόθεση αφού από τη μια έχουν βρεθεί οικογένειες που θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδάκια, από την άλλη όμως καμία από αυτές τις οικογένειες δεν έχει τη δυνατότητα να αναθρέψει και τα τέσσερα παιδιά.

«Είναι μια διαδικασία που μας δυσκολεύει γιατί είναι παράνομα στη χώρα μας και οι δυο γονείς, τα παιδιά δεν έχουν δηλωθεί στο ληξιαρχείο και μετά από πολύ μεγάλο κόπο βρήκαμε τις κλινικές που έχουν γεννηθεί και ευτυχώς τα παιδιά έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και εντός της ημέρας περιμένουμε τις ακριβείς ημερομηνίες γέννησής τους.

Οι γονείς είναι εκτός γάμου γιατί δεν έχουν ούτε επίθετο τα παιδιά. Δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει πού θα δοθούν τα παιδιά γιατί θέλουμε να δούμε τι θα γίνει και με το τέταρτο παιδί. Δεν θέλουμε να δώσουμε τα τρία και να αφήσουμε το τέταρτο. Από την άλλη δεν μπορείς να κρίνεις τον πατέρα ικανό για το τέταρτο παιδί και ανίκανο για τα τρία παιδιά.

Το ότι δεν έχουν χαρτιά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να δοθούν σε κάποιο ίδρυμα για φύλαξη. Πρέπει να ανατεθεί η επιμέλειά τους και θεωρώ ότι το σωστό είναι να δοθούν τα παιδάκια σε κάποια ανάδοχη οικογένεια. Αλλά αυτή τη στιγμή για να τα πάρει και τα τέσσερα παιδάκια μια οικογένεια είναι δύσκολο γιατί θα έχουν πολλά έξοδα.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε προσφορές, έχουν εμφανιστεί άτεκνα ζευγάρια να  πάρουν τα δύο παιδιά αλλά δεν θέλουμε και να τα χωρίσουμε. Και ειδικά το παιδάκι που είναι 5 ετών τα καταλαβαίνει όλα και πικραίνεται», λέει άνθρωπος μέσα από την εισαγγελία και προσθέτει:  

«Ο πατέρας είναι παράνομα  στη χώρα. Άρα θα πρέπει να κινήσουμε διοικητικά τις διαδικασίες της απέλασης. Επίσης δεν έχει αναγνωρίσει τα παιδιά και δεν έχουμε ληξιαρχικές πράξεις και τα παιδιά εφόσον δεν είναι αναγνωρισμένα δεν μπορούν να του δοθούν κιόλας. Αλλά δεν θα του δινόντουσαν έτσι κι αλλιώς αυτή τη χρονική στιγμή. Τα παιδιά είναι ασφαλή εκεί που είναι, έχουν άμεση ιατρική παρακολούθηση και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο».

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News