default-image

"Που πάνε τα λεφτά των δανείων;" διερωτάται ο Κουράκης

Κρήτη
"Που πάνε τα λεφτά των δανείων;" διερωτάται ο Κουράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίσθηση προκάλεσαν στο χθεσινό "εκρηκτικό" Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τα ερωτήματα-καταγγελίες του Γιάννη Κουράκη και του Ηλία Λυγερού σε σχέση με τους χειρισμούς της δημοτικής Αρχής γύρω από την απορρόφηση χρημάτων από το δάνειο που έχει συνάψει ο Δήμος με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. 

Οι δύο επικεφαλής άφησαν υπόνοιες και ερωτηματικά για το νόμιμο της υπόθεσης ζητώντας εγγράφως στοιχεία από τη Λότζια, πως μέσα στην αδυναμία και την απόγνωσή της να βρει χρήματα από αλλού, για να χρηματοδοτήσει έργα που σχεδιάζει, έφτασε στο σημείο να απορροφήσει χρήματα ύψους  2,8 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για παλιότερο έργο του 2009 επί δημαρχίας Κουράκη... Έργο, που όπως ειπώθηκε, έχει αποπληρωθεί στο ακέραιο από άλλη χρηματοδοτική πηγή.

Από πλευράς δημοτικής Αρχής, μέσω της απάντησης του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Καραντινού, το στίγμα που δόθηκε είναι πως νομικά υπάρχει η δυνατότητα απορρόφησης χρημάτων μέσω της δανειακής σύμβασης με την ΕΤΕπ για προς εκτέλεση έργα στο "όνομα" έργου που έχει ήδη εκτελεστεί. Μάλιστα, ο ίδιος προανήγγειλε πως θα γίνει κάτι ανάλογο περίπου και με το έργο του στεγάστρου του Πολιτιστικού Κέντρου.

Νωρίτερα πάντως επικράτησαν σκηνές απείρου κάλλους με τη συνεδρίαση να διακόπτεται προσωρινά αφού η συζήτηση για τα πρόστιμα 20ετίας για κλήσεις σε ενοικιαζόμενα οχήματα ξέφυγε του κανονικού.

Στο διά ταύτα πάντως, οι παρευρισκόμενοι επιχειρηματίες των ενοικιαζόμενων Ι.Χ. αποχώρησαν εμφανώς ανικανοποίητοι, καθώς ο Βασίλης Λαμπρινός ξεκαθάρισε πως καμία παραγραφή δεν μπορεί να γίνει από τη Λότζια, χωρίς την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση.

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News