default-image

Διπλό χαράτσι σε ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες

Κρήτη
Διπλό χαράτσι σε ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλό … χαράτσι ασφαλιστικών εισφορών αναμένεται να καταβάλλουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι εξασφαλίζουν μικρά εισοδήματα από την καλλιέργεια της γης.

Όπως υποστηρίζουν φοροτεχνικοί, με βάση τα νέα δεδομένα, θα καταβάλλουν επιπλέον ασφάλιστρα ακόμη και αν πρόκειται για μικρές ποσότητες ελαιολάδου.

Εξελίξεις που έχουν πυροδοτήσει αντιδράσεις καθώς οι διπλές ασφαλιστικές εισφορές προβλέπεται ότι θα οδηγήσουν στην εγκατάλειψη της μικρής παραγωγής.

Τα νέα δεδομένα έχουν κάνει άνω κάτω μισθωτούς και επαγγελματίες οι οποίοι θα πρέπει να επιλέξουν ή επαγγελματική δραστηριότητα ή ενασχόληση τους με αγροτικές δραστηριότητες.

Σχετική ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς κατέθεσε στη Βουλή ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Δυσάρεστα είναι τα νέα και για όσους αγρότες έλαβαν χρήματα από επιδοτήσεις εντός του 2016 και για ποσά που υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ. Θα κληθούν να τηρήσουν βιβλία, ανεξάρτητα αν τα χρήματα που έλαβαν αφορούσαν υπόλοιπα επιδοτήσεων προηγούμενων ετών.

Για πλασματικά ποσά τα οποία θα δώσουν μεγάλο χτύπημα στον αγροτικό κόσμο κάνει λόγο ο Μιχάλης Καμπιτάκης.

Σε ένα μεγάλο δίλλημα θα βρεθούν και οι νέοι συνταξιούχοι, μπροστά στο κίνδυνο περικοπής της σύνταξης τους, έως και 60%.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News