Ειδήσεις

Οι νέες θέσεις εργασίας στην Κρήτη - Αναλυτικά στοιχεία

Στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά έρχεται ο δήμος Ηρακλείου αναφορικά με  το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας που μετά από δίμηνη καθυστέρηση ξεκινά επιτέλους , στο πλαίσιο του τρίτου "πακέτου" προσλήψεων που αφορά σε 24.251 θέσεις σε 274 Δήμους της χώρας.

ΟΑΕΔ: ΕΠΕΣΕ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΛΟΓΩ  ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την τρίτη φάση της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας ξεκίνησε σήμερα  και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας πρώτος σε θέσεις έρχεται ο Δήμος Αθηναίων με 1.130 θέσεις και ακολουθούν οι δήμοι: Λαρισαίων (671), Ηρακλείου Κρήτης (490), Πειραιά (455), Ιωαννιτών (444), Περιστερίου (424), Κατερίνης (418), Πυλαίας - Χορτιάτη (341), Βόλου (336), Καλλιθέας (316.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ>> ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΡΗΤΙΚΟΙ

Το neakriti. gr σας παρουσιάζει αναλυτικά το πακέτο με τις προσλήψεις που αφορούν το νησί ανά νομό αλλά και ανά δήμο.

ΚΡΗΤΗ: Συνολικά 1.777 προσλήψεις

ΝΟΜΟΙ :

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 861

ΧΑΝΙΑ:446

ΡΕΘΥΜΝΟ:251

ΛΑΣΙΘΙ: 219

Η κατανομή των θέσεων εργασίας στους δήμους της Κρήτης ανά Περιφερειακή Ενότητα  

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:490

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ - ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ:47

ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ:26

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ:28

ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ:77

ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΟΣ:49

ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ:69

ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ:75

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ:306

ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ:28

ΔΗΜΟΣ ΓΑΥΔΟΥ:8

ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ - ΣΕΛΙΝΟΥ:16

ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ:30

ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ:46

ΔΗΜΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ:12

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ:157

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ:21

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ:17

ΔΗΜΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ:15

ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ:41

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ:77

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ:76

ΔΗΜΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ:15

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ:51

Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων προς τον ΟΑΕΔ  άνοιξε σήμερα, στις 10 το πρωί, ενώ οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα έχουν περιθώριο να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για μια θέση σε κάποιον Δήμο μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της 3ης Φεβρουαρίου.

Το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες ενδιαφερόμενους ανέργους σε επίπεδο Κρήτης, αφού αυτή τη φορά έχει αλλάξει ο χρονικός ορίζοντας της σύμβασης, που έχει γίνει πλέον 8μηνη αντί για 5μηνη που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, ενώ έχουν βελτιωθεί και οι εργασιακοί όροι της απασχόλησης σε σχέση με το παρελθόν.

Μια ακόμη ειδοποιός διαφορά συγκριτικά με τα προηγούμενα προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας είναι ότι αυτή τη φορά δίνεται ξεχωριστό βάρος στους μακροχρόνια άνεργους, οι οποίοι και πριμοδοτούνται περισσότερο στη συγκομιδή της μοριοδότησης...

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται - αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο - στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, από πιστοποιημένους χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

 Οι ενδιαφερόμενοι θα επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι και μέχρι τρεις Επιβλέποντες Φορείς.

Οι δικαιούχοι

Ποια τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, που ανήκουν σε - τουλάχιστον - μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

3. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

4. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους.

5. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

6. Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

7. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), πρώην Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (03/02/2017) έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι α) άνεργοι μονογονεϊκών οικογενειών, β) άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κανονικοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και γ) οι εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΑΕΔ.

φωτογραφία αρχείου

Σχόλια