default-image

Στους ρυθμούς του καρνάβαλου "χορεύει" το Ηράκλειο

Κρήτη
Στους ρυθμούς του καρνάβαλου "χορεύει" το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους ρυθμούς του καρνάβαλου χορεύει ήδη το Ηράκλειο, αφού ο Δήμος, σε συνεργασία με τις ομάδες κυνηγιού και ιδιαίτερα με την περυσινή νικήτρια "Eurogeka" ανακοίνωσαν το πρόγραμμα για τις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις.

"Τρέχω για την Καστρινή Αποκριά", 8ο Παιδικό Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, πάρτι στο κέντρο της πόλης την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, καρναβαλική παρέλαση, αλλά και το 15ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού θα συμβάλουν στη δημιουργία εορταστικού κλίματος στην πόλη του Ηρακλείου, θα δώσουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ξεφύγουν από τους ρυθμούς της καθημερινότητας και να ακολουθήσουν τους ρυθμούς της Αποκριάς.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

* Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου "Τρέχουμε για την Καστρινή Αποκριά". Με αφετηρία τη Λότζια, οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν μια διαδρομή 3.000 μέτρων εντός της πόλης του Ηρακλείου με ώρα έναρξης στις 6 το απόγευμα.

* Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου θα λάβει χώρα το 8ο Παιδικό Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού. Οι ομάδες, αποτελούμενες από παιδιά ηλικίας από 9 έως 12 ετών, ξεκινάνε παρέλαση από τη Λότζια στις 10:30 π.μ. και κατευθύνονται στο πάρκο Γεωργιάδη, όπου θα διεξαχθεί φέτος το κυνήγι.

Διοργάνωση "Eurogeka".

* Την Τσικνοπέμπη 16 Φεβρουαρίου ένα μεγάλο πάρτι θα στηθεί στις 8 το βράδυ, στο κέντρο της πόλης. Χορός, τραγούδι, δρώμενα και αστείρευτο κέφι στους δρόμους του Ηρακλείου.

* Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 4 το απόγευμα στη Χανιώπορτα και οι καρναβαλιστές, διασχίζοντας τη λεωφόρο Καλοκαιρινού, θα καταλήξουν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα ακολουθήσει ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι για μικρούς και μεγάλους.

* Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί το 15ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού. Ο πρώτος γρίφος θα δοθεί από το Δημαρχείο Ηρακλείου. Διοργάνωση "Eurogeka".

Παράλληλα με τις πιο πάνω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στους στεγασμένους χώρους του Δήμου (Θεατρικός Σταθμός, Ανδρόγεω, Πολιτιστικό Κέντρο, Βασιλική Αγ. Μάρκου). Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από το Δήμο Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News