Ειδήσεις

"Λίφτινγκ" στο λιμάνι του Ρεθύμνου

Να κερδίσει την αλλοτινή του αίγλη, το ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου, προσδοκούν οι αρμόδιοι φορείς.

Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 αναμένεται να ενταχθεί η αποκατάσταση των ύφαλων σπηλαιώσεων στο κρηπίδωμα του ενετικού λιμανιού του Ρεθύμνου. Σύντομα θα "καθαρογραφεί" και η γνωμοδότηση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) το οποίο συμφωνεί στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων απευθείας έξω από τα καταστήματα και οι επισκέπτες να διέρχονται από την πλευρά της θάλασσας, σε διάδρομο 2 μέτρων και 40 εκατοστών, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα κατασκευαστεί ξύλινος, βοηθητικός διάδρομος για τους αλιείς.

Θα αποκατασταθεί το πλακόστρωτο στον μόλο του φάρου, μέχρι το καρνάγιο, έτσι ώστε να δένουν οι βάρκες επί τόπου και όχι στην πλευρά των καταστημάτων και θα ζητηθεί η συνδρομή του συλλόγου αρχιτεκτόνων για την αποκατάσταση των προσόψεων των κτιρίων, αλλά και για το είδος  

των τραπεζοκαθισμάτων που θα αναπτυχθούν εργονομικά και ομοιόμορφα. Φιλοδοξεί έτσι η πρόεδρος του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου Ρεθύμνου, Ρένα Κουτσαλεδάκη, το ενετικό λιμάνι να καταστεί όντως σε στολίδι και σημείο αναφοράς για το Ρέθυμνο.

Παράλληλα, εξασφαλίστηκε από το υπουργείο ναυτιλίας κονδύλιο ύψους 100.000 ευρώ για τις απαιτούμενες οικοδομικές εργασίες και μέχρι την άνοιξη αναμένεται να μεταφερθεί το λιμεναρχείο Ρεθύμνου από το ενετικό λιμάνι, στο κτίριο δελφίνι, στην παραλία του Ρεθύμνου.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια