Ειδήσεις

Εργάζονται για κοινωνική ένταξη μεταναστών στην Κρήτη

Την ώρα που πρόσφυγες και μετανάστες διαβιούν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες σε αρκετές περιπτώσεις σε όλη τη χώρα, οι Ροταριανοί Όμιλοι καταρτίζουν προγράμματα για την κοινωνική ένταξη τους.

Την ώρα που πρόσφυγες και μετανάστες διαβιούν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες σε αρκετές περιπτώσεις σε όλη τη χώρα, οι Ροταριανοί Όμιλοι καταρτίζουν προγράμματα για την κοινωνική ένταξη τους, στη περίπτωση που θελήσουν στο άμεσο μέλλον να παραμείνουν στην Ελλάδα.

Παράλληλα, προσφέρουν υποτροφίες στους νέους για σπουδές Ειρήνης με στόχο την αντιμετώπιση από ειδικούς τυχόν προβλημάτων ή συγκρούσεων που ενδέχεται να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον…

Πάντως, η φλόγα της προσφοράς και της αγάπης από τους εθελοντές των Ροταριανών Ομίλων ολοένα και ενδυναμώνει στα χρόνια της Κρήτης, παρέχοντας υπηρεσίες ζωής και προσφοράς στη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών.

Προς αυτή τη κατεύθυνση, οι Ροταριανοί Όμιλοι καλούν σε συσπείρωση εθελοντικές οργανώσεις με στόχο το κοινό καλό.

Μπροστά στο αξιόλογο έργο που επιτελούν οι Ροταριανοί Όμιλοι, το κράτος, δυστυχώς, δεν διευκολύνει το κοινωνικό τους έργο, όπως υποστηρίζει ο Απόστολος Μαμάτας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια