default-image

Έμεινε στο 1-1 στην Κέρκυρα ο Παναθηναϊκός

Αθλητισμός
Έμεινε στο 1-1 στην Κέρκυρα ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα απώλεια βαθμών για τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας με τους πράσινους να μην μπορούν να κερδίσουν την Κέρκυρα και να μένουν στο 1-1. Το τριφύλλι έχασε δυο βαθμούς, έχασε την ευκαιρία να μείνει μόνο δεύτερο ενώ έχασε και δυο παίκτες, Χουλτ, Λέτο με μυϊκούς τραυματισμούς πληρώνοντας τις λίγες επιλογές σε ένα διάστημα με πολλά συνεχόμενα ματς.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα αλλά ο κακός αγωνιστικός χώρος με τους παίκτες και των δυο ομάδων να γλιστρούν δεν ευνοούσε τις προσπάθειες τους. Πόσο μάλλον του τριφυλλιού που ήταν η ομάδα που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω.

Η πρώτη καλή στιγμή για το τριφύλλι ήρθε στο 16' όταν ο Λουντ έκλεψε την μπάλα, έκανε το ένα δυο με τον Μπεργκ αλλά η τελική πάσα του Φιλανδού προς την Βιγιαφάνιες ήταν ψηλή με αποτέλεσμα ο Αργεντινός να μην κοντρολάρει σωστά και να χάσει την ευκαιρία να σουτάρει  ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι.

Η Κέρκυρα απάντησε με μια καλή στιγμή στο 19' όταν ο Επστάιν μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά έκανε και το γύρισμα με τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα στην πρώτη καλή στιγμή που έφτιαξε. Ήταν στο 22' όταν ο Βιγιαφάνιες με εξαιρετική κάθετη έβγαλε τετ α τετ τον Μπεργκ ο οποίος καλυπτόταν από τον Σπίνουλα. Ο Σουηδός βγήκε τετ α τετ με τον Κουτζαβασίλη και με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό τελείωμα πέρασε την μπάλα από πάνω του και άνοιξε το σκορ. Ένα ιστορικό γκολ για τον Μπεργκ, ήταν το 57ο στο πρωτάθλημα και τον έβαλε στην πρώτη δεκάδα στην ιστορία των σκόρερ του τριφυλλιού.

Η Κέρκυρα δεν τα έβαλε κάτω παρά το γκολ που δέχθηκε και προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια. Το κατάφερε στο 29' με ένα πανέμορφο γκολ του Επστάιν. Ο Ντουαλά από τα δεξιά γέμισε απέναντι με τον Γερμανό να κατεβάζει υπέροχα την μπάλα και ο εξτρέμ της Κέρκυρας πέρασε σαν σταματημένο τον Μαρινάκη, μπήκε στην περιοχή, πρόλαβε και την προβολή του Ευαγγέλου και πλάσαρε εύστοχα για την ισοφάριση σε 1-1.

Ο Ουζουνίδης αναγκάστηκε στο 33' της αναμέτρησης να βγάλει εκτός αγώνα τον Χουλτ που τραυματίστηκε και πέρασε στην θέση του τον Χουχούμη. Εκείνη τη στιγμή μάλιστα και μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός έπαιζε με έξι Έλληνες στην ενδεκάδα, κάτι που δεν είχε συμβεί ξανά τη φετινή σεζόν. Ενώ τρία λεπτά αργότερα ο 48χρονος τεχνικός άλλαξε το σύστημα του Παναθηναϊκού σε 4-2-3-1 με τον Ζέκα δίπλα στον Κουρμπέλη και τους Βλαχοδήμο, Βιγιαφάνιες, Λουντ πίσω από τον Μπεργκ.

Η Κέρκυρα ήταν αυτή όμως που είχε την τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο. Ήταν στο 37' όταν ο Επστάιν από τα αριστερά έκανε τη σέντρα ο Ζορμπάς πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά σήκωσε ψηλά την μπάλα με τον Βλαχοδήμο να μην έχει πρόβλημα να την μαζέψει.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ουζουνίδης έβγαλε από το ματς τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο και πέρασε στην θέση του τον Λέτο αλλάζοντας και πάλι στο σύστημα σε 4-4-2 και θέλοντας να κάνει πιο επιθετικό το τριφύλλι.

Ο Αργεντινός προσπάθησε να βοηθήσει τους πράσινους να γίνουν δημιουργικοί και να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Κουτζαβασίλη αλλά το τριφύλλι δεν μπόρεσε να απειλήσει. Μάλιστα στο 60' ο Αργεντινός ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό και έγινε και αυτός αλλαγή. Η δεύτερη αναγκαστική για τον Ουζουνίδη που πέρασε στο ματς το νεαρό Χατζηγιοβάννη στο ντεμπούτο του στην Super League.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να δημιουργήσει και να απειλήσει με την Κέρκυρα να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος στο 63'. Ο Σιόντης έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, την έστρωσε στο δεξί και έπιασε το σουτ με τον Βλαχοδήμο να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ στο 69'. Ο Κουρμπέλης με πανέμορφη ψηλοκρεμαστή μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Μπεργκ ο οποίος πάλι καλυπτόταν από τον Σπίνουλα. Ο Σουηδός κατέβασε υπέροχα και προσπάθησε να πλασάρει και πάλι πάνω από τον Κουτζαβασίλη αλλά ο Βενέτης που είχε ακολουθήσει αυτή την φορά τη φάση απομάκρυνε την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπεργκ ήταν αυτός που με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Βιγιαφάνιες μέσα στην περιοχή, ο Αργεντινός κατέβασε την μπάλα αλλά ο Σπίνουλας έκοψε τελευταία στιγμή πριν προλάβει να εκτελέσει τον Κουτζαβασίλη.

Στο 79' η Κέρκυρα απάντησε με τον σκόρερ της στην αναμέτρηση. Ο Επστάιν έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και έπιασε το σουτ αλλά ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (88' Γεωργίου), Σπίνουλας, Γκόμες, Ανδρεόπουλος (75' Νίκιτς), Σιόντης, Ιωάννου, Έπσταϊν (81' Κόντος), Ντιόγκο, Ντουαλά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Χουλτ (33' Χουχούμης), Κουρμπέλης, Ζέκα,Λουντ, Βιγιαφάνιες, Π. Βλαχοδήμος (46' Λέτο, 60' λ. τρ. Χατζηγιοβάννης), Μπεργκ.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News