Ειδήσεις

Χρηματική αποζημίωση σε θύμα bullying στην Ελλάδα!

Φωτιά στις εισπρακτικές εταιρείες βάζει η δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που πέτυχε δικηγόρος - Επιστημονικός Συνεργάτης του Συνηγόρου του Καταναλωτή, με βάση την οποία της επιδικάσθηκε για ηθική βλάβη αποζημίωση ποσού 5.869,40 ευρώ, για τις οχλήσεις που υπέστη και για την παράνομη χρήση των προσωπικών της δεδομένων!


Με αυτή την απόφαση, όλοι όσοι εξακολουθούν και υφίστανται το συνεχές bullying που έχει οδηγήσει ακόμη και σε αιφνίδιους θανάτους και αυτοκτονίες συμπολιτών μας, θυμάτων τέτοιων πρακτικών, μπορούν να προσφύγουν για παρόμοια αποζημίωση!


Σημαντικό επίσης στην υπόθεση αυτή είναι ότι, η δικηγόρος έστειλε εξώδικο στις 20 Ιανουαρίου 2017 στον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή κ. Αντώνη Παπαδεράκη και τον καλεί όχι μόνο να επιβάλλει στην εναγομένη ηττηθείσα Τράπεζα το προβλεπόμενο χρηματικό πρόστιμο, κινώντας άμεσα την εκκρεμούσα διαδικασία, αλλά τον καλεί να προβεί στην κατάργηση του κριθέντος νόμου 3758/09 ως αντισυνταγματικού και όχι στην τροποποίηση αυτού.


Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, χαιρετίζει αφενός την δικαστική απόφαση του  Ειρηνοδικείου Αθηνών, αφετέρου την Επιστημονικό Συνεργάτη του Συνηγόρου του Καταναλωτή, για τον προσωπικό αγώνα που έδωσε και την δικαίωση σαυτόν, ανοίγοντας τον δρόμο για χιλιάδες δανειολήπτες που αδικούνται από τα "συνεταιράκια" τράπεζες - εισπρακτικές, να προβούν σε ανάλογες αγωγές διεκδικώντας την δικαίωση τους.


Τέλος ως Ένωση Καταναλωτών Κρήτης, δέκτης χιλιάδων παραπόνων -καταγγελιών, από δανειολήπτες μέλη μας, ενώνουμε τη φωνή μας, με την επιστημονική συνεργάτη του Συνηγόρου του Καταναλωτή και απευθυνόμενη και εμείς προς την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και Αγοράς λέγοντας "πάρτε πίσω τον Αντισυνταγματικό Νόμο των εισπρακτικών, νόμο  έκτρωμα" που μέχρι σήμερα μόνο υπέρ του καταναλωτή δεν λειτουργεί., αντίθετα μάλιστα είναι εκείνος που έστησε επιχειρήσεις εκβιασμών, ψυχικής και οικονομικής κακοποίησης τους.

Σχόλια