default-image

Η ΑΕΚ 2-0 τον Αστέρα στο ντεμπούτο του Χιμένεθ

Ποδόσφαιρο
Η ΑΕΚ 2-0 τον Αστέρα στο ντεμπούτο του Χιμένεθ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tην  αλλαγή ψυχολογίας και την επαναφορά της… αυτοπεποίθησης, που τόσο πολύ είχε ανάγκη η ΑΕΚ, την πέτυχε ο Μανόλο Χιμένεθ, έστω και μόλις μέσα σε δυο μέρες. Και έτσι στο ντεμπούτο του Ισπανού στον πάγκο της Ένωσης, οι ποδοσφαιριστές του μπήκαν με διαφορετική διάθεση, με τεράστιο πάθος και με το 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης, επέστρεψαν στις νίκες μετά από 1,5 μήνα.

Άλλωστε απέναντι στην… φόρα των «κιτρινόμαυρων», οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν απολύτως τίποτα να αντιπαρατάξουν. Ο Χιμένεθ έκανε σε αγωνιστικό επίπεδο τα αυτονόητα. Παρέταξε την ΑΕΚ μ' ένα ορθόδοξο 4-2-3-1, έβαλε ασφυκτικό πρέσινγκ πάνω στον αντίπαλο, τον έκλεισε στο μισό του γηπέδου και πήρε μια εύκολη νίκη.

Η ειδοποιός διαφορά της ΑΕΚ σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και η οποία φάνηκε ήδη από το ξεκίνημα του ματς, ήταν στην διάθεση που έβγαλαν οι «κιτρινόμαυροι» μέσα στο γήπεδο. Σχεδόν από το πρώτο λεπτό, πρέσαραν χωρίς… ανάσα τους παίκτες του Αστέρα, ενώ έμπαιναν με πάθος και πρώτοι σχεδόν σ' όλες τις φάσεις. Και έτσι τα κέρδιζαν. Είναι χαρακτηριστικό πως έστω και αν η ΑΕΚ δεν βρήκε τρόπο να κάνει πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, δεν άφησε τον Αστέρα ούτε… να ξεμυτίσει από την άμυνα του.

Οι παίκτες της ΑΕΚ πίεζαν χαμηλά, δεν άφηναν τους αντιπάλους να κυκλοφορήσουν καθόλου την μπάλα και με κλεψίματα έβγαζαν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Και κυρίως είχαν μεταφέρει όλο το παιχνίδι, στο μισό του γηπέδου, που ήταν η πλευρά του Αστέρα. Ενώ στην πρώτη πολύ καλή ευκαιρία που δημιούργησε η ΑΕΚ, βρήκε και δίχτυα. Ο Ντίντακ στο 24' έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Πέκχαρτ νίκησε στον αέρα τον πολύ πιο κοντό Χαμντανί και σκόραρε για να ανοίξει το σκορ.

Το γκολ αυτό, δεν άλλαξε καν την εικόνα του παιχνιδιού. Οι παίκτες της ΑΕΚ συνέχισαν να πιέζουν με την ίδια διάθεση και το ίδιο κέφι και οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα συνέχισαν να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σ' αυτό το πρέσινγκ. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό, πως οι φιλοξενούμενοι δεν έκανε σ' ολόκληρο πρώτο ημίχρονο, ούτε μια τελική προσπάθεια. Παρόλο που είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ από το 24'. Αντίθετα η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και απείλησε και με τον Μάνταλο και με τον Γκάλο, αλλά την μεγαλύτερη ευκαιρία να πάει με προβάδισμα δυο γκολ στα αποδυτήρια, την έχασε στο 38', όταν ο Πέκχαρτ έστρωσε την μπάλα στον Χριστοδουλόπουλο, όμως το σουτ του Λάζαρου, το έσωσε ο Χαμντανί πάνω στην γραμμή.

Η ΑΕΚ και σε προηγούμενα παιχνίδια της, είχε πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με προβάδισμα στο σκορ. Και στο δεύτερο ημίχρονο όμως είχε καταρρεύσει και είχε δεχθεί ανατροπές. Αυτή την φορά όμως, η ΑΕΚ το διαχειρίστηκε το ματς εντελώς διαφορετικά. Έπαιξε μεγάλο ρόλο σ' αυτό, το γεγονός πως πέτυχε πολύ γρήγορα ένα δεύτερο γκολ. Μόλις στο 47', ο Μάνταλος ελίχθηκε έξω από την περιοχή του Αστέρα, βρήκε χώρο και με δυνατό σουτ νίκησε τον Ντοναρούμα. Πλέον με δυο γκολ προβάδισμα και εμφανώς με εντελώς διαφορετική ψυχολογία σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν πολύ εύκολο έργο στην διαχείριση του ματς.

Ειδικά από την στιγμή που συνέχισαν να πρεσάρουν πολύ και να βγαίνουν πάντα πρώτοι πάνω στην μπάλα. Και με τους φιλοξενούμενους να εξακολουθούν να μην έχουν απαντήσεις σ' αυτό το πρέσινγκ της ΑΕΚ. Όσο και αν ο Ελευθερόπουλος προσπαθούσε να αλλάξει πράγματα από τον πάγκο, ο Αστέρας εξακολουθούσε να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο πάθος και την διάθεση των γηπεδούχων.

 Η ΑΕΚ κρατούσε τον έλεγχο του ματς, απειλούσε όποτε έβρισκε ευκαιρία και γενικώς ήταν το απόλυτο αφεντικό του παιχνιδιού. Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό πως ο Αστέρας απείλησε μόλις μια φορά στο 61' με σουτ του Καλτσά που απέκρουσε ο Μπάρκας. Κατά τα άλλα ήταν εντελώς ακίνδυνος. Αντίθετα η ΑΕΚ έψαξε ακόμα και το τρίτο γκολ. Με τον Γιόχανσον, που ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Ένωσης, να μην μπορεί να «νικήσει» σε δυο περιπτώσεις τον Ντοναρούμα, με σουτ μέσα από την περιοχή. Έστω πάντως και αν δεν βρήκε το τρίτο γκολ, η ΑΕΚ και με τα δυο, πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Ντίντακ, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Γιόχανσον, Σιμόες, Ροντρίγκες (64' Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος (87' Βάργκας), Αλμέιδα, Μάνταλος.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Χαμντανί (71' Κώτσιρας), Γιαννούλης, Μπέρτος, Σελίν, Τσουκαλάς, Φαρίνια, Στανισάβλιεβιτς (46' Τσιλιανίδης), Δημούτσος, Καλτσάς, Μανιάς (59' Γκόντο)

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News