default-image

Νικητής o Οζιέ στο Μόντε κάρλο

Αθλητισμός
Νικητής o Οζιέ στο Μόντε κάρλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ, ανακηρύχθηκε νικητής με την ομάδα της Ford M-Sport, στο ντεμπούτο της νέας χρονιάς του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ, στο Μοντεκάρλο.

O πρώτος αγώνας της χρονιάς δεν ξεκίνησε καλά όταν στην πρώτη κιόλας ειδική, ο Χέιντεν Πάντον (Hyundai) είχε μια έξοδο χτυπώντας θανάσιμα έναν θεατή τοποθετημένο σε λάθος σημείο και καταλήγοντας στη μέση του δρόμου σε πλάγια θέση (στηριζόταν στο πλάι του αυτοκινήτου, στην πόρτα του συνοδηγού) και διακόπτοντας φυσικά την πρώτη ειδική. Προς μεγάλη έκπληξη όλων, αφού υπήρχε θανάσιμος τραυματισμός θεατή, η Hyundai ως ομάδα, δεν εγκατέλειψε τον αγώνα (μόνον ο Χέιντεν Πάντον (Hyundai) εγκατέλειψε με κακή ψυχολογία) και συνέχισε στην πρώτη θέση με τον Τιερί Νεβίλ.

Ο Οζιέ (Ford) κάνοντας έναν προσεκτικό αγώνα έφτασε μέχρι και την ένατη θέση χάρη σε ένα λάθος που έκανε την Παρασκευή 20.1.2017, όμως πίεσε υπερβολικά και οδηγώντας με σύνεση και ταχύτητα, κατάφερε να βρεθεί δεύτερος πίσω από τον Τιερί Νεβίλ (Hyundai) πριν ο οδηγός της Hyundai του κάνει ένα απρόσμενο δώρο, σπάζοντας την πίσω αεροτομή του αυτοκινήτου του, το απόγευμα του Σαββάτου 21.1.2017. Ο Τιερί Νεβίλ (Hyundai) έπεσε στην 15 θέση και ο Σεμπαστιάν Οζιέ (Ford) βρέθηκε μόνος πρώτος με δεύτερο τον Οτ Τάνακ επίσης με Ford M-Sport. Ο Τάνακ αντιμετώπισε προβλήματα με τον κινητήρα του κι έπεσε στην τρίτη θέση ενώ στην δεύτερη ανέβηκε Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα με Toyota στην επανεμφάνισή της μετά από 17 χρόνια απουσίας.

Το χιόνι και ο πάγος δυσκόλεψαν πάρα πολύ τους οδηγούς και οδήγησαν σε πολλά ατυχήματα, εξόδους και εγκαταλείψεις. Ο αγώνας είχε και ελληνικό χρώμα καθώς 2 Έλληνες συμμετείχαν, ο Γιάννης Σερδερίδης και ο Δημήτρης Δριβάκος. Το πλήρωμα Σερδερίδης-Μικλότ ήρθε 29ο και το πλήρωμα Δριβάκος-Μπαντέ 44ο.

Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

1       Σεμπαστιάν Οζιέ       Ford        4h00m03.6s

2       Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα       Toyota       +2m15.0s

3       Οτ Τάνακ       Ford       +2m57.8s

4       Ντάνι Σορντό       Hyundai       +3m35.8s

5       Κρεγκ Μπριν       Citroen       +3m47.8s

6       Έλφιν Ίβανς       Ford       +6m45.0s

7       Αντρέας Μίκελσεν       Skoda       +9m32.7s

8       Γιαν Κοπέκι       Skoda       +12m58.1s

9       Στεφάν Λεφέμπρ       Citroen       +14m43.8s

10       Μπράϊαν Μπουφιέ       Citroen       +16m09.4s

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News