default-image

Ο Κ.Λαγουδάκης στα ηνία της τοπικής ΕΛΑΣ, όλες οι αλλαγές

Κρήτη
Ο Κ.Λαγουδάκης στα ηνία της τοπικής ΕΛΑΣ, όλες οι αλλαγές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μια θετική και μια δυσάρεστη εξέλιξη συνοδεύτηκαν οι αλλαγές στην τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ στην Κρήτη. Από τους κρινόμενους ταξιάρχους, προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου ο  Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου ο οποίος αποδείχτηκε «αθόρυβος» αλλά ακούραστος μαχητής της δύσκολης πραγματικότητας στο νομό.

Η τοποθέτηση του που έγινε λίγο αργότερα τον ανέδειξε στη θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, αναλαμβάνοντας με συγκίνηση τα ηνία της τοπικής ΕΛΑΣ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ

Ο υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης αναχωρεί από την Κρήτη καθώς τοποθετείται σε επιτελική θέση στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομιας και συγκεκριμένα στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος.

Ο Μανόλης Πετάσης, αποχωρεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου με θετικότατο όμως πρόσημο στην αποτελεσματικότητα και των υπηρεσιών των οποίων ηγήθηκε, αλλά και στη συνείδηση των ενστόλων του νομού.

Αναμενόμενη ήταν ουσιαστικά η αποστρατεία του Μιχάλη Βισκαδούρου στο Ηράκλειο ο οποίοςπροήχθη αναδρομικά σε ταξίαρχο και λίγες ώρες αργότερα αποστρατεύτηκε μαζί  με 31 συνολικά ταξιάρχους σε όλη την Ελλάδα.

Στη δεύτερη φάση των αλλαγών που είχε  προηγηθεί, τρεις από τους πέντε κρήτες ανώτατους αξιωματικούς οι οποίοι κρίθηκαν, πέρασαν στην αποστρατεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ>> ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΠΙΑ- ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΩ

Το συμβούλιο αποφάσισε την αποστρατεία το Μάνου Σφακιανάκη, ο οποίος ταυτίστηκε με την ίδρυση και εξαιρετικά επιτυχημένη λειτουργία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την εποπτεία της οποίας είχε μέχρι σήμερα, παρά τη μετακίνηση του σε άλλο πόστο.

Ακόμη αποστρατεύτηκαν  ο Γιώργος Σκανδαλάκης από τη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας, οι κ.κ. Μπαντουβάκης, Τσίγκος, Κούτσιαρης , Τσόλκας, Γρηγοράκης, Τσαρδινάκης και ο Νίκος  Χριστοφάκης ο οποίος έδωσε μια δύσκολη μάχη για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στη ΓΑΔ Βορείου Αιγαίου και αποχωρεί με εύσημα.

Οι κρητικοί  ανώτατοι αξιωματικοί  που διατηρούνται  στο βαθμό τους είναι ο νυν Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Ανδρέας  Δασκαλάκης, αλλά και ο επίσης καταγόμενος από το νησί κ. Πλουμής.

Ειδικότερα, διατηρητέοι κρίθηκαν οι υποστράτηγοι  κ.κ. Κωτσάκης, Ασημακόπουλος, Αποστολόπουλος, Παπαζαφείρης, Πλουμής,  Δασκαλάκης, Κουτσάφτης και Πανούσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ>>ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ- ΣΕ ΗΓΕΤΙΚΗ ΘΕΣΗ Ο Μ.ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News