Ειδήσεις

Σφακιανάκης: "Η Αστυνομία δεν με θέλει πια"- Tι σχεδιάζει

Αποστρατεύτηκε ο Μανώλης Σφακιανάκης.Ανάρτηση στο facebook με αιχμές από τον καρατομηθένα αξιωματικό - Προαναγγέλλει τα επόμενα βήματά του

Με τον πλέον εύγλωττο τρόπο και χωρίς να μασά τα λόγια του, ο Μανώλης Σφακιανάκης που είδε την αποστρατεία από την Αστυνομία, έγραψε στο facebook: «Η Αστυνομία σήμερα αποφάσισε ότι δεν θέλει άλλο τις υπηρεσίες μου».

 Ο αξιωματικός που ταυτίστηκε και ουσιαστικά δημιούργησε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποκαλύπτει και τα επόμενα σχέδιά του που είναι να παραμείνει κοντά στον πολίτη, αλλά αυτή τη φορά μέσω ενός Ινστιτούτου που δημιουργεί και όπως εκτιμάται θα δραστηριοποιείται στο ίδιο αντικείμενο με το οποίο ασχολείται ο κ.Σφακιανάκης επί σειρά ετών, έχοντας καταγράψει αναρίθμητες επιτυχίες.

Η ανάρτηση του εν αποστρατεία, πλέον, αντιστρατήγου, έχει ως εξής:

"Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, η πτήση προσγειώθηκε πλην όμως δεν έχει φτάσει στον τελικό προορισμό.

Φίλοι μου, σας ανακοινώνω ότι από σήμερα θα με βρίσκετε στο Ινστιτούτο μου που για σας δημιουργώ.

Η Αστυνομία σήμερα αποφάσισε ότι δεν θέλει άλλο τις υπηρεσίες μου, εγώ όμως, θα συνεχίζω να τις δίνω, όπως με ξέρατε μέχρι σήμερα!

Το πρόγραμμα για τις επισκέψεις μου ανά νομό θα σας το ανακοινώσω σύντομα... σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 23/1 και ώρα 19.30 στο Intercontinental

Καλή αρχή σε όλους μας και είναι πολλοί αυτοί που θα ακολουθήσουν το νέο εγχείρημα- στόχο ανά την Ελλάδα."

Με μια θετική και μια δυσάρεστη εξέλιξη συνοδεύονται οι αλλαγές στην τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ στην Κρήτη. Από τους κρινόμενους ταξιάρχους, προάγεται στο βαθμό του Υποστρατήγου ο  Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου ο οποίος αποδείχτηκε «αθόρυβος» αλλά ακούραστος μαχητής της δύσκολης πραγματικότητας στο νομό .

Ο Μανόλης Πετάσης, αποχωρεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου με θετικό πρόσημο στην αποτελεσματικότητα και των υπηρεσιών των οποίων ηγήθηκε, αλλά και στη συνείδηση των ενστόλων του νομού.

Αναμενόμενη ήταν ουσιαστικά η αποστρατεία του Μιχάλη Βισκαδούρου στο Ηράκλειο ο οποίοςπροήχθη αναδρομικά σε ταξίαρχο και λίγες ώρες αργότερα αποστρατεύτηκε μαζί  με 31 συνολικά ταξιάρχους σε όλη την Ελλάδα.

Στη δεύτερη φάση των αλλαγών που είχε  προηγηθεί, τρεις από τους πέντε κρήτες ανώτατους αξιωματικούς οι οποίοι κρίθηκαν, πέρασαν στην αποστρατεία.

Το συμβούλιο αποφάσισε την αποστρατεία το Μάνου Σφακιανάκη, ο οποίος ταυτίστηκε με την ίδρυση και εξαιρετικά επιτυχημένη λειτουργία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την εποπτεία της οποίας είχε μέχρι σήμερα, παρά τη μετακίνηση του σε άλλο πόστο.

Ακόμη αποστρατεύτηκαν  ο Γιώργος Σκανδαλάκης από τη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας, οι κ.κ. Μπαντουβάκης, Τσίγκος, Κούτσιαρης , Τσόλκας, Γρηγοράκης, Τσαρδινάκης και ο Νίκος  Χριστοφάκης ο οποίος έδωσε μια δύσκολη μάχη για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στη ΓΑΔ Βορείου Αιγαίου και αποχωρεί με εύσημα.

Οι κρητικοί  ανώτατοι αξιωματικοί  που διατηρούνται  στο βαθμό τους είναι ο νυν Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Ανδρέας  Δασκαλάκης, αλλά και ο επίσης καταγόμενος από το νησί κ. Πλουμής.

Ειδικότερα, διατηρητέοι κρίθηκαν οι υποστράτηγοι  κ.κ. Κωτσάκης, Ασημακόπουλος, Αποστολόπουλος, Παπαζαφείρης, Πλουμής,  Δασκαλάκης, Κουτσάφτης και Πανούσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ (ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ): Μ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.: ΣΕ ΗΓΕΤΙΚΗ ΘΕΣΗ Ο Μ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ

protothema

Σχόλια