Ειδήσεις

Αποστρατεύεται ο Μανώλης Σφακιανάκης, εκτός ΕΛ.ΑΣ. 3 Κρήτες

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τρεις από τους τέσσερις Κρήτες υποστρατήγους οι οποίοι κρίθηκαν, πέρασαν στην αποστρατεία.

Με μια θετική και μια δυσάρεστη εξέλιξη συνοδεύονται οι αλλαγές στην τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ στην Κρήτη. Από τους κρινόμενους ταξιάρχους, προάγεται στο βαθμό του Υποστρατήγου ο  Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου ο οποίος αποδείχτηκε «αθόρυβος» αλλά ακούραστος μαχητής της δύσκολης πραγματικότητας στο νομό .

Ο Μανόλης Πετάσης, αποχωρεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου με θετικό πρόσημο στην αποτελεσματικότητα και των υπηρεσιών των οποίων ηγήθηκε, αλλά και στη συνείδηση των ενστόλων του νομού.

Αναμενόμενη ήταν ουσιαστικά η αποστρατεία του Μιχάλη Βισκαδούρου στο Ηράκλειο ο οποίος προήχθη αναδρομικά σε ταξίαρχο και λίγες ώρες αργότερα αποστρατεύτηκε μαζί  με 31 συνολικά ταξιάρχους σε όλη την Ελλάδα.

Στη δεύτερη φάση των αλλαγών που είχε  προηγηθεί, τρεις από τους πέντε κρήτες ανώτατους αξιωματικούς οι οποίοι κρίθηκαν, πέρασαν στην αποστρατεία.

Το συμβούλιο αποφάσισε την αποστρατεία το Μάνου Σφακιανάκη, ο οποίος ταυτίστηκε με την ίδρυση και εξαιρετικά επιτυχημένη λειτουργία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την εποπτεία της οποίας είχε μέχρι σήμερα, παρά τη μετακίνηση του σε άλλο πόστο.

Ακόμη αποστρατεύτηκαν  ο Γιώργος Σκανδαλάκης από τη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας, οι κ.κ. Μπαντουβάκης, Τσίγκος, Κούτσιαρης , Τσόλκας, Γρηγοράκης, Τσαρδινάκης και ο Νίκος  Χριστοφάκης ο οποίος έδωσε μια δύσκολη μάχη για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στη ΓΑΔ Βορείου Αιγαίου και αποχωρεί με εύσημα.

Οι κρητικοί  ανώτατοι αξιωματικοί  που διατηρούνται  στο βαθμό τους είναι ο νυν Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Ανδρέας  Δασκαλάκης, αλλά και ο επίσης καταγόμενος από το νησί κ. Πλουμής.

Ειδικότερα, διατηρητέοι κρίθηκαν οι υποστράτηγοι  κ.κ. Κωτσάκης, Ασημακόπουλος, Αποστολόπουλος, Παπαζαφείρης, Πλουμής,  Δασκαλάκης, Κουτσάφτης και Πανούσης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ (ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ): Μ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.: ΣΕ ΗΓΕΤΙΚΗ ΘΕΣΗ Ο Μ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια