default-image

Γυναίκες θύματα βίας σπάνε τη σιωπή τους

Κρήτη
Γυναίκες θύματα βίας σπάνε τη σιωπή τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξαρση της βίας εναντίον των γυναικών παρατηρείται και στην Κρήτη, με τα συναισθήματα φόβου να κυριεύουν τα θύματα, τα οποία συνήθως σπάνε την σιωπή τους, όταν οι καταστάσεις που βιώνουν εκτροχιάζονται επικίνδυνα, μια ανάσα από το θάνατο.

Στη δύναμη ψυχής των κακοποιημένων γυναικών για ένα φως στο τούνελ της ζωής, αναφέρονται οι ειδικοί, οι οποίοι καθημερινά απλώνουν δίχτυ ανθρωπιάς, προστασίας και στήριξης σε γυναίκες, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις δεν «αγκαλιάστηκαν» από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Όπως μια 14χρονη πλέον μητέρα, η οποία απέκτησε παιδί, μετά από βιασμό, με τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου να συνεχίζει μέχρι και σήμερα να στηρίζει την ανήλικη μητέρα, η οποία δίνει τη δική της μάχη ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση μιας γυναίκας 30 χρονών από χωριό της ενδοχώρας η οποία γνωστοποίησε τις εφιαλτικές στιγμές που βίωνε από τον μέθυσο σύζυγο της. Το χωριό στήριξε τη γυναίκα ενώ ο σύζυγός της, φαίνεται ότι έβαλε νερό στο κρασί του, με τη ζωή να κυλά όπως φαίνεται ομαλά για το ζευγάρι.

Ο κύκλος βίας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό θυμάτων σωματικής βίας ενδέχεται να εκδηλώσουν σωματική βία στο μέλλον.

Σε καθημερινή βάση τα τηλέφωνα είναι δεκάδες στην γραμμή SOS για την ενδοοικογενειακή βία σε τοπικό επίπεδο, από γυναίκες που βρίσκονται σε απόγνωση.

Και στο Χαμόγελο του Παιδιού, οι καταγγελίες έφτασαν τις 1.700 το 2016.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News