default-image

"Ο Θεός μαζί μας": Πως σχολιάζει ο διεθνής Τύπος τον Τραμπ

Κόσμος
"Ο Θεός μαζί μας": Πως σχολιάζει ο διεθνής Τύπος τον Τραμπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολόκληρος ο κόσμος παρακολούθησε την ορκωμοσία του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και φυσικά ο παγκόσμιος Τύπος δεν παρέλειψε να σχολιάσει την πολυσυζητημένη νέα Προεδρεία, με τα πρωτοσέλιδα να είναι ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενα.

Η γενικόλογη ομιλία του Τραμπ δεν φαίνεται να διαφώτισε τον δημοσιογραφικό κόσμο, που στέκεται, όμως, ιδιαίτερα στην εσωστρέφεια του λόγου του και τα λαϊκιστικά τεχνάσματα που χρησιμοποίησε.

Ιδιαίτερα καυστικό είναι το πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας «Τhe Independent», που κυκλοφορεί με τίτλο «Ο Θεός μαζί μας…». Στο αφιέρωμά της, η εφημερίδα επιχειρεί να εξηγήσει τι σημαίνει η προεδρία Τραμπ για τις ΗΠΑ αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

 «Από εδώ και εμπρός, πρώτα οι ΗΠΑ» γράφει η επίσης βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

«Το μακελειό σταματά εδώ». Τη φράση αυτή ξεχώρισε από την ομιλία του Τραμπ, η βρετανική εφημερίδα «Τhe Daily Telegraph».

Η Daily Mirror χαρακτηρίζει «ανατριχιαστική» την πρώτη ομιλία του Ομπαμα. «Ο πόλεμος του Τραμπ στον κόσμο… Σε μια ανατριχιαστική ομιλία στην ορκωμοσία του, ορκίζεται να βάζει πάντα πρώτες τις ΗΠΑ και στο διάολο όλες οι υπόλοιπες χώρες».

Αρκετά πιο «φιλική» στην νέα εποχή Τραμπ, η Daily Mail κυκλοφορεί σήμερα με φωτογραφία από τη στιγμή της ορκωμοσίας και τίτλο «ορκίζομαι να είμαι πρόεδρος του λαού».

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κυμαίνεται και η Daily Express, που γράφει: «Η δύναμη στο λαό» και «Ο μήνυμα του προέδρου Τραμπ στον κόσμο».

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel επέλεξε να παρομοιάσει την «εποχή Τραμπ» με ένα παιχνίδι μπιλιάρδου. «Η νέα παγκόσμια τάξη. Το παιχνίδι του Τραμπ» γράφει το περιοδικό.

Στη φωτογραφία του πρωτοσέλιδου, η αμερικανική μπίλια ετοιμάζεται να «σπάσει» το σχηματισμό και να στείλει τις «χώρες» στα τέσσερα σημεία του τραπεζιού.

Η γαλλική συντηρητική εφημερίδα Le Figaro, αφιέρωσε το περιοδικό της στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ. «Και αν κάνει τη δουλειά;» διερωτάται το περιοδικό, και συνεχίζει: «Τα ατού ενός απρόβλεπτου προέδρου».

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η άποψη της «Αujourd'hui en France». «Ένας μη φυσιολογικός πρόεδρος» γράφει το πρωτοσέλιδό της.

 «Είναι ένας νέος κόσμος» γράφει με τη σειρά της η εφημερίδα Khaleej Times , των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η εφημερίδα Frettabladid, μια από τις μεγαλύτερες της Ισλανδίας, φαίνεται ότι «σνόμπαρε» τον Αμερικανό πρόεδρο, δίνοντάς του μόνο λίγο χώρο στο πρωτοσέλιδό του, στην κάτω αριστερά γωνία.

Ενώ, τέλος και η Κολομβιανή «Εl Εspectador» λέει: «Ο Θεός να σώσει την Αμερική».

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News