default-image

Οι πρώτοι θάνατοι από γρίπη στην Κρήτη

Κρήτη
Οι πρώτοι θάνατοι από γρίπη στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πρώτοι θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης καταγράφηκαν στην Κρήτη. Ήδη δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Ρέθυμνο με αποτέλεσμα οι υγειονομικοί φορείς να βρίσκονται σε επιφυλακή και για άλλη μια φορά να έρχεται στο προσκήνιο η ανάγκη εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

Όπως επισήμανε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Ρεθύμνου Χαράλαμπος Μαρκάκης στο neakriti.gr "στη ΜΕΘ κατέληξαν μια 78χρονη από το Ηράκλειο και ένας 86χρονος επιβάτης κρουαζιερόπλοιου που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο οποίος βρισκόταν σε βαριά κατάσταση και δεν τα κατάφερε". 

4 ακόμα ασθενείς νοσηλεύονται σε Ρέθυμνο και Άγ. Νικόλαο

Στην εντατική του νοσοκομείου Ρεθύμνου νοσηλεύονται ακόμη σύμφωνα με τον κ.Μαρκάκη ένας 80χρονος και ένας 60χρονος με γρίπη τύπου H3N2 όπως έδιεξαν τα αποτελέσματα από το Παστέρ. Ο 60χρονος όπως είπε «πάσχει από πολυοργανική ανεπάρκεια ,αναπνευστική και νεφρική, νοσηλέυεται σε βαριά κατάσταση και διασωλημένος. Ο 80χρονος που νοσηλευόταν περισσότερες ημέρες στην εντατική σταθεροποιήθηκε λίγο».

Δύο ακόμα ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείου Αγίου Νικολάου με γρίπη τύπου H3N2. Σύμφωνα με τον διευθυντή της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Χάνι Μασούντ «ο 55χρονος και ο 70χρονος που νοσηλεύονται στην εντατική βρίσκονται σε βαριά αλλά σταθερή κατάσταση. Για τον τρίτο ασθενή, εναν 57χρονο, τα αποτελέσματα του Παστέρ ήταν αρητικά, οπότε τελικά δεν προσεβλήθη από H3N2".

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η ΓΡΙΠΗ "ΧΤΥΠΗΣΕ" ΔΥΟ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News