Ειδήσεις

Έρχεται ο Ξανθός για ημερίδα με βλαστοκύτταρα (photos)

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία πραγματοποιείται σήμερα, στην αίθουσα "Καστελλάκη" του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ημερίδα με θέμα "Βελτιώνοντας την ποιότητα μοσχευμάτων ομφαλοπλακουντιακού αίματος". Μάλιστα, το απόγευμα στην ημερίδα αναμένεται να παρεβρεθέι και ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Η ημερίδα οργανώθηκε από τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) που λειτουργεί στην Αιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου (ΙΣΗ) και, όπως τονίζεται από τους οργανωτές της, η ΔηΤΟΒ Κρήτης, η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης, καθώς και ο ΙΣΗ ευελπιστούν να συμβάλουν δυναμικά και αποτελεσματικά στη θεραπεία ασθενών που χρήζουν μεταμόσχευσης προγονικών αιμοποιητικών κυττάρων.

Η ημερίδα απευθύνεται πρωτίστως σε μαιευτήρες/γυναικολόγους, μαίες και επαγγελματίες υγείας στον τομέα της μεταμόσχευσης ομφαλικού αίματος.

Όπως ανακοινώθηκε, στην ημερίδα θα παραστούν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, καθώς και η πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Χάρις Ματσούκα.

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια