Ειδήσεις

Φόνος Ιάκωβου:"Δείχνουν" εκτελεστή με φρικιαστική περιγραφή

Πληρωμένο εκτελεστή περιγράφουν ο 25χρονος και ο 34χρονος συνέταιρος για το φόνο του επιχειρηματία. Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες.

Ένα σκηνικό φρίκης για το στυγερό έγκλημα με θύμα τον 39χρονο Ιάκωβο Εμμανουήλ "ξεδιπλώνουν" οι απολογίες των βασικών κατηγορουμένων οι οποίοι προφυλακίστηκαν.

Το ρόλο ενός τρίτου προσώπου τον οποίο περιγράφουν ως πληρωμένο  εκτελεστή περιγράφουν στις απολογίες τους ο 25χρονος Αθηναίος και ο 34χρονος συνέταιρος του Ιάκωβου Εμμανουήλ στην προσπάθειά τους να αποποιηθούν κάθε ευθύνη για την άγρια δολοφονία. Και οι δυο ωστόσο πήραν το δρόμο για τη φυλακή αφού δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια με όσα ισχυρίστηκαν, προκαλώντας ανατριχίλα.

Δείχνουν άλλο εκτελεστή

Η έρευνα αστυνομίας και δικαιοσύνης συνεχίζεται καθώς αναζητείται ένα ακόμη άτομο. Όπως αποκαλύπτει η ΚΡΗΤΗ TV από την πρώτη σάρωση των ευρημάτων στη ΔΕΕ, στα ευρήματα από το αυτοκίνητο του θύματος εντοπίζεται μόνο ένα «ορφανό» αποτύπωμα, είτε δείγμα γενετικού υλικού, το οποίο δεν ταυτοποιείται με κανένα από τα δείγματα των τεσσάρων συλληφθέντων.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο 34ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ

34χρονος: τον χτύπησαν στη ζάντα

Οι δυο βασικοί κατηγορούμενοι αρνούνται ότι ήταν εκείνοι που χτύπησαν μέχρι θανάτου τον 39χρονο αποκαλύπτουν όμως φρικτές λεπτομέρειες για το έγκλημα. Ο 34χρονος συνέταιρος του θύματος που τον παρέσυρε στο ραντεβού του θανάτου υποστηρίζει πως το θύμα σκότωσαν ο 25χρονος και ένας "μπράβος" από τη Νίκαια Αττικής ο οποίος διέφυγε από τη Ροδιά με το ασημί Suzuki του νεαρού Αθηναίου. Μάλιστα στην απολογία του υποστηρίζει ότι στα κρατητήρια ο 25χρονος του ομολόγησε πως τον αποτελειώσαν όταν του έσπασαν το σβέρκο χτυπώντας το κεφάλι του θύματος στη ζάντα του αυτοκινήτου.

Όπως αναφέρει ο 34χρονος "μέσα στο αυτοκίνητο μου είπε «τον χαλάσαμε άσχημα, του έπαιξα δυο μπουνιές στο πρόσωπο με κοκάλινα γάντια» … αργότερα στα κρατητήρια μου είπε ότι είχαν βάλει το θύμα στη ρόδα του αυτοκινήτου και εκεί τον χτυπούσαν".

Ο 25χρονος "δείχνει" εκτελεστή

Ο 25χρονος από την πλευρά του υποστηρίζει ότι δεν άγγιξε το θύμα και ότι έκπληκτος είδε τον εκτελεστή να χτυπά με απίστευτη μανία το θύμα κατά παραγγελία του 34χρονου συνεταίρου του, ενώ ισχυρίζεται ακόμη ότι όταν τον πέταξε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και στη διαδρομή προς τη Ροδιά ήταν ζωντανός καθώς τον άκουγε να εκλιπαρεί για τη ζωή του

Όπως ανέφερε ο 25χρονος "το θύμα πότε παραμιλούσε και πότε ροχάλιζε. Τον άκουγα να λέει: «τι σας έκανα, γιατί μου το κάνετε αυτό, έχω δυο παιδιά να μεγαλώσω».

Είχαν ζητήσει αιθέρα από την 30χρονη

Η μαραθώνια διαδικασία ανάκρισης η οποία κράτησε συνολικά για τους τρείς κατηγορουμένους πάνω από 12 ώρες. Αργά το βράδυ της Πέμπτης, η 30χρονη ακτινολόγος σύντροφος του συνέταιρου του θύματος, από την οποία είχαν ζητήσει να τους βρει αιθέρα για να ναρκώσουν το θύμα, αφέθηκε ελεύθερη με αυστηρούς περιοριστικούς όρους καθώς πρέπει να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα και να καταβάλει εγγύηση 5.000€

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια