default-image

Ο Ορφέας Αυγουστίδης διαφημίζει τα "Οινοκρητικά"(video)

Κρήτη
Ο Ορφέας Αυγουστίδης διαφημίζει τα "Οινοκρητικά"(video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mια γιορτή για το κρητικό κρασί αποτελούν οι εκδηλώσεις που οργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Οινοκρητικά» στα Χανιά. Όσοι βρεθούν από τις 20 εως 22 Ιανουαρίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου θα απολαύσουν τον κρητικό οίνο αλλά και θα μάθουν πολλά περισσότερα για το κρασί.

Σύμφωνα με το Νεκτάριο Τζομπανάκη μέλος της εταιρίας «Οινοκρητικά» που είναι και αδερφός της γνωστής ηθοποιού Μαρίας Τζομπανάκη «αυτή η εκδήλωση κλείνει 10 χρόνια από την αρχική εκδήλωση του 2007. Προσκεκλημένα είναι όλα τα νόμιμα οινοποιία της Κρήτης. Στόχος μας είναι η προβολή του κρητικού αμπελώνα και για το καταναλωτικό κοινό η μύηση του κρασιού. Φέτος τα «Οινοκρητικά» θα έχουν πολλαπλές παράλληλες εκδηλώσεις».

Mέσω ενος βίντεο στις εκδηλώσεις καλεί τον κόσμο ο Ορφέας Αυγουστίδης

Και αίθουσα γευσιγνωσίας

Οι διοργανωτές επιθυμούν ακόμα και οι απλοί πολίτες να αποκτήσουν πιο βαθιές γνώσεις αφού όπως αναφέρει ο κ.Τζομπανάκης «σκοπός μας δεν είναι απλώς να δοκιμάσουν τα κρασιά των κρητικών παραγωγών οι καταναλωτές, αλλά να καταλάβουν και τη δουλειά που γίνεται σε κάποιες περιοχές της Κρήτης στους αμπελώνες της. Έτσι φέτος πριν μπουν οι οινόφιλοι μέσα στην κύρια αίθουσα του ΚΑΜ θα περάσουν πρώτα από την αίθουσα γευσιγνωσίας όπου θα τους περιμένουν 5 παλικάρια οι οποίοι  θα τους βάλουν να δοκιμάσουν και θα τους εξηγήσουν για τις περισσότερες γηγενείς ποικιλίες της Κρήτης».

Βrand name "Κρήτη"

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά και οι οινικές ζώνες της Κρήτης και θα γίνει συζήτηση πάνω σε αυτές: γιατί υπάρχουν, πως προέκυψαν και τι μπορεί να γίνει στο μέλλον για την υπόλοιπη Κρήτη. Σύμφωνα με τον κ.Τζομπανάκη «είναι πολύ σοβαρό το να έχουμε μια δυναμική με το brand name "Κρήτη" και όχι ξεχωριστά για κάθε νομό. Αυτό πρέπει να καλλιεργήσουμε και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News