Ειδήσεις

Έκλαψε ο Περιφερειάρχης για τη Βιργινία,φορτισμένο το κλίμα

Βαρύ είναι το πένθος στην αυτοδιοίκηση από τον πρόωρο χαμό της Βιργινίας Μανασάκη. Κλαίγοντας ο περιφερειάρχης Κρήτης εξηγούσε τηλεφωνικά το πρωί στην Μαρία Λιονή, ότι δε θα μπορούσε να παραβρεθεί στην κοπή της βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης έχει βαφτίσει παιδί της εκλιπούσας Βιργινίας Μανασάκη. Όταν μια ομάδα λειτουργεί ομόψυχα και όμορφα, αναπτύσσονται και όμορφες ανθρώπινες κοινωνικές σχέσεις.

Χάθηκε και ο "προκάτοχός" της

Τόσο ο εκλιπών Ρεθυμνιώτης Κώστας Λαμπρινός , όσο και η Βιργινία Μανασάκη, υπηρέτησαν το ίδιο χαρτοφυλάκιο, διαδέχθηκε η εκλιπούσα, τον εκλιπόντα, έφυγαν νωρίς, χτυπημένοι από την ίδια ασθένεια.

Το συλλυπητήριο μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη & των Περιφερειακών Συμβούλων Ρεθύμνης για το θάνατο της Βιργινίας Μανασάκη - Ταβερναράκη.

"Θα κατέχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας"

Με αφορμή το θάνατο της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Βιομηχανίας της Περιφέρειας Κρήτης, Βιργινίας Μανασάκη - Ταβερναράκη, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Εκφράζοντας και τους συναδέλφους, όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ρεθύμνης, (κ.κ. Βαονάκη Δημήτρη, Δανδουλάκη Κωνσταντίνο, Κακογιαννάκη Νικόλαο, Κλάδου Κυριακή, Παρασύρη Ιωάννη, Σταθάκη Ιωάννη, Χνάρη Εμμανουήλ)  θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της συναδέλφου, Βιργινίας Μανασάκη - Ταβερναράκη,  για την  απώλεια της αγαπημένης τους συζύγου, μητέρας, κόρης, αδερφής.

Θεωρούμε τιμή μας και προνόμιο τη δυνατότητα, που είχαμε να τη  γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί της ως συνοδοιπόροι μέσα από την κοινή μας πορεία στην Περιφέρεια Κρήτης. Υπήρξε ένα πολλά υποσχόμενο στέλεχος της Αυτοδιοίκησης με όραμα και θέληση για προσφορά στην τοπική ανάπτυξη και πρόοδο, μια τεχνοκράτης και επιστήμονας με άρτια κατάρτιση και μια προσωπικότητα, που συγκέντρωνε πλήθος αρετών, οι οποίες δε μπορούσαν παρά να  εμπνεύσουν το σεβασμό και την εκτίμηση σε όλους, όσοι τη συνεργαστήκαμε και συναναστραφήκαμε.

Στην καρδιά μας και στη θύμησή μας δίκαια θα κατέχει πάντα μια ξεχωριστή θέση, που κέρδισε με το ήθος και τη μαχητικότητά της, αλλά και το μοναδικό της χαμόγελο, που ποτέ δεν έχασε, παρά τη σκληρή  δοκιμασία, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει έχοντας στο πλευρό της σύσσωμη την οικογένειά της και την κοινωνία τη Κρήτης.

Θα μας λείψει η ουσιαστική παρουσία της στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου και η ήρεμη δύναμή της.»

Σε φορτισμένο κλίμα

Η κοπή της βασιλόπιτας με την προσμονή ότι το 2017 θα είναι μια χρονιά γεμάτη αναπτυξιακά  έργα για το Ρέθυμνο έγινε στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας σε φορτισμένο κλίμα.  . Το παρών έδωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Σμύρνης, Βαρθολομαίος, ενώ ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος  Αρναουτάκης, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω του χαμού της Βιργινίας Μανασάκη.

Έργα 65 εκατομμυρίων ευρώ έχει προγραμματίσει το 2017 για το Ρέθυμνο η Αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Λιονή με ύψιστης σημασίας τον ΧΥΤΑ Αμαρίου, τον Αγιοβασιλειώτικο δρόμο και τον βιολογικό καθαρισμό Κουλούκωνα.  Παράλληλα, θα δρομολογηθεί η ανέγερση σχολείων στο Ατσιπόπουλο και το  Πάνορμο.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια