default-image

Γρ. Αθανασίου: Προβάδισμα ΟΦΗ αύριο, μπορεί την άνοδο

Ποδόσφαιρο
Γρ. Αθανασίου: Προβάδισμα ΟΦΗ αύριο, μπορεί την άνοδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ομάδα του ΟΦΗ για την επίτευξη του στόχου της ανόδου έδωσε μέσω του Ράδιο 9.84 χθες ο τερματοφύλακας του ΑΟΧανιά Γρηγόρης Αθανασίου που αισθάνεται την Κρήτη σαν δεύτερο  σπίτι του ενώ μίλησε και για την προσπάθεια που επιχειρεί ο Εργοτέλης εμφανώς επιφυλακτικός αλλά και για την ομάδα της … καρδιάς του, τον ΠΟΑ.

«Μόνο στο Ρέθυμνο δεν έχω αγωνιστεί ακόμα. Περνάμε ωραία στην Κρήτη, μας αρέσει πολύ και τη νιώθω σαν δεύτερο σπίτι μου», είπε σχετικά ο έμπειρος τερματοφύλακας που αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που περνάνε οι περισσότερες ομάδες της Football League, με εξαίρεση κάποιες λίγες. «Υπάρχουν αρκετά προβλήματα στις περισσότερες ομάδες με εξαίρεση 4-5 που είναι σχετικά υγιείς. Οι χορηγίες έχουν κοπεί και οι περισσότερες δυσκολεύονται είτε οργανωτικά είτε στις πληρωμές τους. Γίνεται ωστόσο προσπάθεια και ευελπιστούμε για ένα πιο θετικό μέλλον…. Ο ΑΟΧ είναι μία ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο . Υπάρχει η δυναμική και τον θέλουμε περισσότερο κοντά μας».

Αναφορικά με το πρωτάθλημα της Football League, O Γρηγόρης Αθανασίου το χαρακτήρισε δύο ταχυτήτων. «Είναι ένα γκρουπ τεσσάρων ομάδων που έχουν στόχο την άνοδο και από κει και κάτω οι διαφορές είναι μικρές. Εμείς θέλουμε να εξασφαλίσουμε το ταχύτερο την παραμονή και από κει και πέρα θα επιδιώξουμε ένα καλό πλασάρισμα στη βαθμολογία. Με δύο παιχνίδια λιγότερα, είμαστε σε καλό δρόμο».

Αναφορικά με το σημερινό ντέρμπι στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», ο έμπειρος τερματοφύλακας  που έχει αντιμετωπίσει και ΟΦΗ και Λαμία,  έχρισε φαβορί την ομάδα του Ηρακλείου λόγω και της δυναμικής της έδρας. «Νομίζω ότι με τη δυναμική της έδρας και του κόσμου θα βγει νικητής ο ΟΦΗ. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι γιατί είναι δύο ομάδες καλά δουλεμένες όμως το κυρίαρχο στοιχείο είναι η έδρα. Ο ΟΦΗ είναι εντελώς διαφορετικός εντός έδρας, σχεδόν ανίκητος. Η Λαμία είναι έμπειρη ομάδα, ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και πιστεύω ότι δεν θα βγει να πιέσει τον ΟΦΗ, θα προσέξει τα νώτα της και θα προσπαθήσει να αποσπάσει κάτι με τις αντεπιθέσεις».

Ο γκολκίπερ των Χανίων πάντως θεωρεί ότι εύκολα ή δύσκολα το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια θα πετύχει την άνοδο αρκεί να αρχίσει να παίρνει βαθμούς και μακριά από το «Γεντί Κουλέ» ενώ χαρακτηρίζει ως ισχυρότερο αντίπαλο στην κούρσα του πρωταθλήματος τον Απόλλωνα Αθηνών.  

Σε ότι αφορά τον Εργοτέλη, οι πολλές αλλαγές προπονητών κάνουν τον Γρηγόρη Αθανασίου, επιφυλακτικό. «Περίμεναν διαφορετικά οι άνθρωποι του Εργοτέλη τα πράγματα… Βλέπω πολλές αλλαγές προπονητών, ακόμη ψάχνονται… Όταν υπάρχουν συνεχώς αλλαγές, μέχρι να βρεθεί η χημεία… νομίζω πως αυτό επιρεάζει…».

Με συγκινητικά λόγια μίλησε ο έμπειρος τερματοφύλακας για το πέρασμα του από τον ΠΟΑ. «Ο ΠΟΑ είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Στην ουσία εκεί έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα. Είμαι πολύ δεμένος με την ομάδα και μου αρέσει να την βλέπω να είναι ψηλά στην Γ΄ Εθνική. Ας ελπίσουμε ότι χρόνο με τον χρόνο θα δούμε και κάτι καλύτερο».

Τέλος ο Γρηγόρης Αθανασίου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, με το πέρασμα των χρόνων να επιστρέψει κάποια στιγμή… στην ομάδα της καρδιάς του!

Συνέντευξη: Γιώργος Μιμίκος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News