Ειδήσεις

Συγκινητικά μηνύματα για την Βιργινία Μανασάκη

Η είδηση του θανάτου της Βιργινίας Μανασάκη σκόρπισε θλίψη σε όλο το νησί, καθώς επρόκειτο για ένα ιδιαιτέρως αγαπητό πρόσωπο στην τοπική κοινωνία της Κρήτης και όχι μόνο.

Η είδηση του θανάτου της Βιργινίας Μανασάκη σκόρπισε θλίψη σε όλο το νησί, καθώς επρόκειτο για ένα ιδιαιτέρως αγαπητό πρόσωπο στην τοπική κοινωνία της Κρήτης και όχι μόνο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΘΛΙΨΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΠΕΘΑΝΕ Η ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΜΑΝΑΣΑΚΗ

Ατέλειωτα είναι τα μηνύματα από φορείς του Ηρακλείου και όλης της Κρήτης με τα οποία εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια της αγαπητής Βιργινίας για την εκδημία της:

Ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης μίλησε συντετριμμένος στο Ράδιο 9,84 για τη Βιργινία Μανασάκη:

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για τον θάνατο της Βιργινίας Μανασάκη:

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της Βιργινίας Μανασάκη. Η τόσο πρόωρη αναχώρησή της από την ζωή αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινωνία του Ηρακλείου, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην εξαίρετη οικογένειά της.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας, η Βιργινία Μανασάκη, με την επιστημονική της συγκρότηση, την εργατικότητα, και την αγάπη της για την Κρήτη, προσέφερε τις γνώσεις και το όραμά της στην ανάπτυξη του τόπου μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονική περίοδο.

Στον σύζυγό της Γιώργο Ταβερναράκη, στα παιδιά τους, και σε όλη την οικογένειά της, εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου και του Δημοτικού Συμβουλίου, απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Συλλυπητήριο μήνυμα Γιάννη Κουράκη

Υπάρχουν στιγμές που η σκληρότητα του θανάτου υπερβαίνει τη δυνατότητα της ανθρώπινης λογικής και δείχνει τη ματαιότητα και το εφήμερο των προσπαθειών μας. Με απέραντη θλίψη πληροφορήθηκα ότι έφυγε από κοντά μας η Βιργινία Μανασάκη, μια αγαπημένη φίλη και συνεργάτης, μια αγωνίστρια της ζωής και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο χώρο.

Ήταν ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος, μια αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα που με γνώση και αυταπάρνηση υπηρέτησε τα κοινά. Θα μείνει πάντοτε ζωντανή στη μνήμη μας η μορφή της. Από τα βάθη της καρδιάς μου εκφράζω στην οικογένεια της τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια και ας τους δώσει ο Θεός τη δύναμη να αντέξουν τον πόνο από τον πρόωρο και άδικο χαμό της Βιργινίας.   

 Μήνυμα του Δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη  

Ο πρόωρος χαμός της Βιργινίας  σκόρπισε τη λύπη στους οικείους της  και σε όσους είχαν την τύχη να την  γνωρίζουν. Αυτό που αφήνει πίσω της  είναι μια σπουδαία επαγγελματική διαδρομή, αλλά και μια μεγάλη προσφορά στην αυτοδιοίκηση που  επί χρόνια την  υπηρέτησε με πάθος, εργατικότητα,  υπευθυνότητα, και  προσήλωση στα καθήκοντά της.  Εκφράζω στην οικογένειά της  τα θερμά μου συλλυπητήρια. Εύχομαι να οπλιστούν με κουράγιο και δύναμη για να αντιμετωπίσουν αυτή την οδυνηρή απώλεια.

Ο δήμαρχος Αρχανών - Αστερουσίων κ. Κοκοσάλης

"Ο Δήμαρχος, Εμμανουήλ Γ. Κοκοσάλης και το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχανών-Αστερουσίων εκφράζουν τη θλίψη τους για τον απροσδόκητο χαμό της Αντιπεριφερειάρχη Βιργινίας Μανασάκη-Ταβερναράκη. Η απώλεια της Βιργινίας αφήνει φτωχότερη την Κρήτη και την Αυτοδιοίκηση, που υπηρέτησε με ήθος, προσφορά και όραμα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, το σύζυγο και τα παιδιά της".

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον κ. Βασίλη Κεγκέρογλου

«Με θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο χαμό της Βιργινίας Μανασάκη.

Υπήρξε ένα πρόσωπο που λάμπρυνε με την παρουσία του και τη δουλειά του την Αυτοδιοίκηση και σίγουρα η απώλειά της την κάνει φτωχότερη.

Θα τη θυμόμαστε πάντα για το έργο της και την προσφορά της!

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στο σύζυγό και τα παιδιά της.»

Ψήφισμα από το Αδέσμευτο Σωματείο Τεχνικών Υπαλλήλων του Δήμου Ηρακλείου:

Σήμερα στις 20/01/2017 ημέρα  Παρασκευή και ώρα 14.00 μ.μ.  συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας, με αφορμή το θλιβερό νέο του θανάτου της Βιργινίας Μανασάκη - Ταβερναράκη, Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Ενέργειας και Βιομηχανίας, συζύγου του εκλεκτού μέλους του συλλόγου μας Γεωργίου Ταβερναράκη

και

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

1.  Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. να παραστεί στην κηδεία της εκλιπούσης.

2. Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια και η θλίψη όλων προς την οικογένειά της.

3. Να κατατεθεί το συμβολικό ποσό των 100€ υπέρ του σωματείου «Ηλιαχτίδα».

4. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό Τύπο.

Συλλυπητήρια από τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου, Κώστα Μαμουλάκη:

Με το άγγελμα του θανάτου της Βιργινίας Μανασάκη - Ταβερναράκη, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον αδόκητο χαμό της καλής μου φίλης και συνεργάτιδας, Βιργινίας Μανασάκη - Ταβερναράκη.

Μιας νέας, άξιας και λαμπρής συναδέλφου, που με το πάθος και την ενέργεια που την διέκρινε, κατάφερε στον σύντομο χρόνο της ζωής της πολλά και σπουδαία επιτεύγματα, απ' όπου κι αν υπηρέτησε. Η Βιργινία ήταν πάντα πολύτιμη συμπαραστάτης των προσπαθειών μας στο Δήμο Μαλεβιζίου, σύμμαχος και συνοδοιπόρος στον αγώνα για την ανάπτυξη της Αυτοδιοίκησης. Αγαπούσε τον τόπο της, λάτρευε το λειτούργημά της και πάντα με το χαμόγελο, έβρισκε λύσεις σε κάθε πρόβλημα. Ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα και είναι πραγματικά κρίμα, που έφυγε τόσο νέα.

Στην οικογένειά της, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.»

Συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, στο άγγελμα του θανάτου της Βιργινίας Μανασάκη - Ταβερναράκη, Αντιπεριφερειάρχη Ενέργεια και Βιομηχανίας, συνεκλήθη εκτάκτως και ομόφωνα αποφάσισε:

Να παρευρεθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στην εξόδιο ακολουθία.

Να καταθέσει 300 € αντί στέφανου σε ίδρυμα επιλογής της οικογένειας.

Να δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης σε ψήφισμα του για το θάνατο της Βιργινίας Μανασάκη:

Αποφασίζει ομόφωνα

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά την έκτακτη συνεδρίαση του σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 201& ώρα 15:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης αποφάσισε  την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:  

1. Να παραστούν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου στην νεκρώσιμη ακολουθία.

2. Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου  

3. Να κατατεθούν στη μνήμη της, χρήματα σε κοινωφελή ιδρύματα.

4. Να εκφράσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένειά της

5. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Ημερήσιο Τύπο της Κρήτης.

Ψήφισμα για το θάνατο της μόνιμης υπάλληλου του ΕΣΔΑΚ, Βιργινίας Μανασάκη

Ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Χάρης Μαμουλάκης, στο άγγελμα του θανάτου της Βιργινίας Μανασάκη, Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Βιομηχανίας και στελέχους του ΕΣΔΑΚ, δήλωσε:

«Η Βιργινία ήταν η ψυχή του ΕΣΔΑΚ για όλα τα χρόνια που υπηρέτησε τον Σύνδεσμο. Για τους συναδέλφους της, η Βιργινία ήταν πολύτιμη και ξεχωριστή. Γεμάτη όρεξη για ζωή και προσφορά, ακούραστη, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, δραστήρια και αποτελεσματική όσο λίγοι… Έδινε καθημερινά το μέγιστο της προσπάθειάς της, με περισσή δύναμη και εργατικότητα, έχοντας όραμα στο σημαντικό έργο που επιτελούσε και επιτελεί ο Σύνδεσμος μας έως και σήμερα.

Η Βιργινία έφυγε τόσο νέα, τόσο νωρίς, σε μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής της, αφήνοντας όμως πίσω σπουδαίο έργο σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε, τόσο εδώ στον ΕΣΔΑΚ όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης. Θα ζει πάντα στις καρδιές όλων μας και το χαμόγελό της δε θα σβήσει από τη μνήμη μας ποτέ.

Εκφράζουμε την απεριόριστη λύπη μας για το χαμό της αγαπημένης μας Βιργινίας και διαβιβάζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένειά και τους οικείους της».

Η  Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΑΚ συνεδρίασε εκτάκτως με αφορμή τον θάνατο της Βιργινίας Μανασάκη και ομόφωνα αποφάσισαν:

  • Να παρευρεθεί η Διοίκηση του Συνδέσμου, σύσσωμη στην εξόδιο ακολουθία
  • Σε ένδειξη πένθους, η Υπηρεσία να παραμείνει κλειστή την ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας
  • Να κατατεθεί αντί στεφάνου, το ποσό των 1000,00€ σε Ίδρυμα το οποίο θα επιλέξει η οικογένεια
  • Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο

Συλλυπητήριο Μήνυμα Σπύρου Δανέλλη

Η ζωή στάθηκε σκληρή στη Βιργινία που έδωσε τον αγώνα της με καρτερικότητα, πείσμα και αξιοπρέπεια.

Θα την θυμόμαστε για τη δυναμική της παρουσία, τη συγκρότηση και την δημιουργικότητά της.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της αλλά και στην Περιφέρεια Κρήτης για την μεγάλη απώλεια.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Λ. Αυγενάκη για τον θάνατο της Βιργινίας Μανασάκη

«Θλίψη προκαλεί σ' όλους μας ο πρόωρος θάνατος της Βιργινίας Μανασάκη. Ιδιαίτερα σε όσους από εμάς είχαμε την τύχη να την γνωρίσουμε από κοντά και να συνεργαστούμε μαζί της, η απώλεια της μας συγκλονίζει.

Η Βιργινία Μανασάκη υπήρξε ένας δυναμικός και χαρισματικός άνθρωπος που προσέφερε στην κοινωνία μας και άφησε πίσω της πλούσια παρακαταθήκη. Επιτυχημένη επιστήμονας και πολιτικός προσέφερε σημαντικό έργο στην Κρήτη τόσο στον επαγγελματικό στίβο όσο και στα κοινά, παράλληλα με το ρόλο της ως σύζυγος και μητέρα.

Το θάρρος της, η δύναμη της, η αξιοπρέπεια της και το ήθος της τη συνόδευαν μέχρι την τελευταία στιγμή, δίνοντας ένα άνισο αγώνα και προσφέροντας θάρρος και κουράγιο σε όλους. Εκφράζω τα βαθύτατα συλληπητήρια μου στην οικογένεια της και τους οικείους της».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σωκράτη Βαρδάκη

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια της Βιργινίας Μανασάκη. Tην διέκρινε η αξιοπρέπεια, η ακεραιότητα και το αίσθημα ευθύνης, στο δύσκολο έργο που είχε αναλάβει στην Περιφέρεια Κρήτης.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στο σύζυγό της, στα παιδιά της και σε όλη την οικογένειά της.

Συλλυπητήριο μήνυμα Ζαχαρία Καλογεράκη και Δ.Σ.  

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τη θλίψη τους για το πρόωρο χαμό της αγαπημένης συναδέλφου - Αντιπεριφερειάρχη Βιργινίας Μανασάκη.

 Η εξαίρετη συνάδελφος  φεύγοντας άφησε ένα σημαντικό έργο  και ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Θα τη θυμόμαστε πάντα για το ήθος,  την εργατικότητα και την ανιδιοτελή προσφορά της.

 Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον σύζυγό της , στα παιδιά της, στους γονείς και σε όλη της την οικογένεια.

Σχόλια