Ειδήσεις

Θλίψη στην Κρήτη - Έφυγε η Βιργινία Μανασάκη- video

Εξέπνευσε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής η Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Βιργινία Μανασάκη.Η κηδεία θα τελεστεί την ερχόμενη Κυριακή στον ιερό ναό του Αγίου Τίτου.

Εξέπνευσε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής η Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου σε θέματα ενέργειας,  Βιργινία Μανασάκη, που νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, Γ.Παπανικολάου, προσπαθώντας να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή έχοντας προσβληθεί από την επάρατη νόσο.

Ωστόσο όσο και αν προσπάθησε ο οργανισμός της δεν τα κατάφερε να ανταπεξέλθει στη μάχη με τον θάνατο.

Τα τελευταία 24ώρα παρουσίασε υποτροπή με αποτέλεσμα το νήμα της ζωής της να κοπεί βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της, τους δικούς της ανθρώπους αλλά και όλους όσοι την ήξεραν και είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν μαζί της.

Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη σε όλο το νησί, καθώς επρόκειτο για ένα ιδιαιτέρως αγαπητό άτομο στην τοπική κοινωνία της Κρήτης και όχι μόνο.

Μάλιστα σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 2 Φεβρουαρίου επρόκειτο να γιορτάσει τα 43α γενέθλια της, ωστόσο δεν πρόλαβε,  καθώς η μοίρα φαίνεται πως είχε άλλα...σχέδια.

Την Κυριακή η κηδεία

Η κηδεία θα τελεστεί την ερχόμενη Κυριακή στις 15.00 στον ιερό ναό του Αγίου Τίτου. Την αποχαιρετιστήρια ομιλία θα εκφωνήσει ο Περιφερειάρχης Κρήτης.  

Παρακολουθήστε μία από τις τελευταίες εμφανίσεις της Βιργινίας Μανασάκη  στην εκπομπή 10 ΛΕΠΤΑ της ΚΡΗΤΗ TV με τον δημοσιογράφο Χρήστο Κώνστα.

Με ένα συγκινητικό βίντεο την αποχαιρέτησε και η εκπομπή "Κρήτη σήμερα"

Μία από τις τελευταίες αναρτήσεις της Βιργινίας Μανασάκη στο facebook:

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Γιώργος Πιτσουλης αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook:

"Τ' Αστέρια δε σβήνουν,

λάμπουν από Ψηλά!

Καλό σου ταξίδι Αγαπημένη"

Συγκινητικό ήταν το σχόλιο του Ευρυπίδη Κουκιαδάκη στον 9,84

Συλλυπητήρια Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη για τον πρόωρο χαμό της Αντιπεριφερειάρχη Βιργινίας Μανασάκη

Ο πρόωρος χαμός της Βιργινίας Μανασάκη σκορπίζει θλίψη στην Περιφέρεια Κρήτης, στην κοινωνία, στην οικογένεια της. Έφυγε από την ζωή ένας νέος άνθρωπος με δημιουργικότητα, όνειρα για το μέλλον και έδινε με θάρρος μέχρι την τελευταία στιγμή μεγάλη μάχη με την επάρατη νόσο. Η Βιργινία Μανασάκη διακρίθηκε για το ήθος της, την αγάπη της για την Κρήτη, την Αυτοδιοίκηση. Ήταν μια πολύτιμη και ακούραστη συνεργάτιδα και πρόσφερε σπουδαίο έργο στην Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα στο τομέα ευθύνης της ως Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας.

Αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη στους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, στην κοινωνία, για να θυμούνται την προσφορά και την συμβολή της στην προώθηση και επίλυση των προβλημάτων του νησιού.

Από καρδιάς εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στο σύζυγο της , στα παιδιά της σε όλη την οικογένεια της-τους συγγενείς.

Όλοι θα την θυμόμαστε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με αγάπη και ευγνωμοσύνη για την συνεργασία που είχαμε και το ουσιαστικό έργο που μας αφήνει.

Τον δικό του αποχαιρετισμό στη Βιργινία, έκανε κι ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Νίκος Γιαλιτάκης

Ποια ήταν η Βιργινία Μανασάκη

Η Βιργινία Μανασάκη γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1974 στο Ηράκλειο Κρήτης και ήταν το τρίτο παιδί του Μανώλη και της Χρυσούλας Μανασάκη. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Μοιρών και ήταν έγγαμη με 2 παιδιά.

Σπουδές:

?      Το 1997 αποφοίτησε από την Πολυτεχνική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ως Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός.

?      Το 1999 έγινε δεκτή με υποτροφία στο τμήμα μηχανικών περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης απ' όπου και αποφοίτησε το 2000 ως κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον έλεγχο ποιότητας και τη διαχείριση περιβάλλοντος.

?      Ως υποψήφια διδάκτωρ εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή με θέμα «Ανάλυση των εναλλακτικών τεχνολογιών αξιοποίησης βιοαερίου των ΧΥΤΑ και εξεύρεση βέλτιστου σεναρίου εφαρμογής» στον τομέα Υγειονομικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Επαγγελματική εμπειρία:

?      Από το 1997 έως το 1999 εργάσθηκε ως συνεργάτης πολιτικός μηχανικός σε μεγάλη Τεχνική εταιρεία Δημοσίων και ιδιωτικών έργων.

?      Το 1999 προσελήφθη μέσω διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου (ΑΝ.Η. Α.Ε.) πρώην Ο.Α.Τ.Ε.Π. Α.Ε. με έδρα τις Αρχάνες, όπου και εργάσθηκε για τέσσερα έτη αρχικά στην υλοποίηση του προγράμματος "LeaderΙΙ" και στη συνέχεια στη σύνταξη των προτάσεων των προγραμμάτων Leader+ και Ο.Π.Α.Α.Χ. (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου) καθώς και στην αξιολόγηση των προς ένταξη επενδυτικών σχεδίων.

?      Το 2003 μετείχε με επιτυχία σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. και επελέγη να στελεχώσει ως πολιτικός μηχανικός τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.). Προϊσταμένη του τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας με κύριο αντικείμενο την επίβλεψη και παρακολούθηση έργων στερεών αποβλήτων καθώς και την ωρίμανση των σχετικών μελετών από τον Απρίλιο του 2013.

Επιμόρφωση:

Είχε άριστη γνώση της αγγλικής, της ιταλικής γλώσσας όπως και της πιστοποιημένης χρήσης εξειδικευμένων προγραμμάτων Η/Υ και μετείχε σε δεκάδες επιμορφωτικά προγράμματα και σημαντικά συνέδρια σχετικά με τη Δημόσια Διοίκηση, την οικονομία και το ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο του πολιτικού μηχανικού αλλά και σε ακόμη περισσότερα εξειδικευμένα προγράμματα και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό που αφορούν τη διαχείριση περιβάλλοντος και την ενέργεια.

Πολιτική δράση :

?      Από 16.09.2014 Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Ενέργειας και Βιομηχανίας.

?      Από 01.01.2011 έως σήμερα ήταν εκλεγμένη Περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης.

?      Από το 2011 έως σήμερα ήταν Εντεταλμένη σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

?      Βασική Εισηγήτρια του Αναθεωρημένου - Επικαιροποιημένου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΠΕΣΔΑΚ) τόσο στην Περιφερειακή επιτροπή διαβούλευσης το 2012 όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στις 02.07.2013

?      Από το 2011 ανέλαβε την εκπροσώπηση της Περιφέρειας Κρήτης ως Εισηγήτρια Περιβαλλοντικών θεμάτων σε διάφορα συνέδρια και ημερίδες και ως μέλος συμβουλίων, επιτροπών, και ομάδων εργασίας όπως το Περιφερειακό Τεχνικό συμβούλιο Δημοσίων έργων, η Επιτροπή Περιβάλλοντος και χωροταξίας κ.α.

?     Ήταν μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.).

?      Πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Εικαστικών Έργων της Περιφέρειας.

Κοινωνική και άλλη δράση:

?      Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) από το 1998, με συμμετοχή στις επιτροπές «περιβάλλοντος» και «επαγγελματικών θεμάτων» του ΤΕΕ ΤΑΚ, από το 2003 έως σήμερα

?      Μέλος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».

?      Αντιπρόεδρος του Ροταριανού ομίλου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Ρεπορτάζ : Γιώργος Σαχίνης - Βάλια Μπούη

Σχόλια