default-image

Χιμένεθ: Θα κάνουμε το καλύτερο

Ποδόσφαιρο
Χιμένεθ: Θα κάνουμε το καλύτερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σίγουρος πως με σκληρή δουλειά και τη βοήθεια διοίκησης και φιλάθλων μπορεί να αντιστραφεί η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΑΕΚ παρουσιάστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου λίγο πριν την πρώτη του προπόνηση.

Ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε βέβαιος για τον εαυτό του, τόνισε πως προέχει να μάθει καλά και να αξιοποιήσει το υπάρχον ρόστερ προτού εισηγηθεί μεταγραφές (τις οποίες δεν απέκλεισε), ενώ χαρακτήρισε εξωαγωνιστικούς τους λόγους που είχε φύγει από την ομάδα πριν από πέντε χρόνια.

Αναλυτικά ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για:

-τις διαφορές σε σχέση με την πρώτη του θητεία: «Προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορούσα. Δεν είχαμε κάποιον δυνατό ρόλο στην Ευρώπη, αλλά είχαμε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Super League. Είχαμε βγει τρίτοι και κερδίσαμε το Κύπελλο. Στο δεύτερο χρόνο με πολλά οικονομικά προβλήματα, με τους παίκτες στα αποδυτήρια αναστατωμένους επειδή δεν πληρώνονταν κανονικά, το τελευταίο ματς ήταν στον Πανιώνιο, όπου είχαμε νικήσει με 1-0 με γκολ του Μανωλά και ήμασταν πρώτοι. Ήταν ξεκάθαρο πως δεν έφυγα για αγωνιστικούς λόγους. Οι καιροί τώρα έχουν αλλάξει, έχουμε στήριξη από τον ιδιοκτήτη και όπως πάντα καταπληκτικούς φιλάθλους. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να κατακτήσουμε τους στόχους».

-το αν μπορεί να αντιστραφεί η τωρινή κατάσταση: «Το μόνο που μας μένει είναι να δουλέψουμε σκληρά για να διορθώσουμε την κατάσταση. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά είμαστε πεπεισμένοι πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

-το αν γνωρίζει το ρόστερ και έχει στο μυαλό του πώς θα παίζει μαζί του η ΑΕΚ: «Δεν είναι εύκολο μέσα σε δύο μέρες να τα γνωρίζω όλα. Ξέρω όμως τη δική μου ικανότητα και την όρεξη που έχω να δουλέψω για την ΑΕΚ. Έχω δει τα παιχνίδια της ομάδας, με απασχολεί να γνωρίσω τους αντιπάλους μας και με πολλή όρεξη πιστεύω πως θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Δεν είναι θέμα να κάνουμε δοκιμές, αλλά να βοηθήσουμε. Θα προσπαθήσω να διατηρήσω όσα θετικά έχουν κάνει οι προκάτοχοί μου και σιγά-σιγά θα βάζω τις δικές μου ιδέες, αλλά δεν θα βιαστώ. Σέβομαι τη δουλειά των προκατόχων μου, αλλά πρέπει να γνωρίσω πρώτα τους παίκτες που έχω στην ομάδα. Είναι κατανοητό πως για να έρχομαι στα μέσα της περιόδου, τότε κάτι πήγε στραβά».

-το τι θα θεωρηθεί επιτυχία στο τέλος της σεζόν: «Μπορούμε να κατακτήσουμε κάποιους στόχους, αλλά δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε. Τους στόχους μπορείς να τους πετύχεις αν τους διεκδικήσεις. Αυτή τη στιγμή δεν τους διεκδικούμε. Θέλω μια ομάδα φιλόδοξη».

-το γεγονός ότι ήταν για καιρό άνεργος: «Για μένα η κατάσταση ήταν αρκετά άνετη μετά από δύο χρόνια στο Κατάρ, αλλά χρειαζόμουν την ένταση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η αγωνιστική κατάσταση δεν είναι δύσκολη μόνο στην Ελλάδα, αλλά ακόμη και στην Ισπανία. Προτιμώ να μη δουλέψω, αλλά να καθορίσω εγώ το δικό μου επάγγελμα. Ο λόγος που γύρισα στην Ελλάδα είναι γιατί μιλάμε για την ΑΕΚ. Είναι δύο ομάδες που δεν έχουν σχέση με το οικονομικό θέμα για μένα, η Σεβίλλη και η ΑΕΚ».

-το τι περιμένει από τους παίκτες του: «Οι παίκτες όποιο λάθος κι αν κάνουν θα είμαι εγώ πίσω τους για να τους στηρίξω. Όμως αυτός που θα μπει στο γήπεδο και δεν θα θέλει να τα δώσει όλα, θα με βρει απέναντί του».

-τα μεταγραφικά: «Θα ήθελα να ενισχυθεί η ομάδα όσο περισσότερο γίνεται για το καλό της ΑΕΚ, όμως όποιος κι αν έρθει θα πρέπει να γίνει με γνώμονα τη βελτίωση της ομάδας. Δεν θέλω να γίνουν μεταγραφές για να γίνουν, αλλά για να ενισχύσουν πραγματικά την ομάδα. Γι' αυτό επί του παρόντος για μένα είναι οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται εδώ και όχι ποιος μπορεί να έρθει».

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News