Ειδήσεις

Σάλος μετά τις δηλώσεις Γιακουμάτου για την ομοφυλοφιλία

Τις ανορθόδοξες απόψεις του για την ομοφυλοφιλία και την προώθησή της μέσω της τηλεόρασης παραθέτει σε συνέντευξή του ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Τις ανορθόδοξες απόψεις του για την ομοφυλοφιλία και την προώθησή της μέσω της τηλεόρασης παραθέτει σε συνέντευξή του ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ο γιατρός και πρώην υφυπουργός κυβερνήσεων της ΝΔ ισχυρίζεται στα Παραπολιτικά ότι «δεν έχει πρόβλημα» με την ομοφυλοφιλία και ότι «έχει πολλούς φίλους» ομοφυλόφιλους. Υποστηρίζει όμως ότι υπάρχουν δύο είδη ομοφυλοφιλίας, από τα οποία το ένα είναι «κολλητική αρρώστια».

«Ο ομοφυλόφιλος είναι δύο ειδών, για να το καταλάβετε ιατρικά: είναι ο επίκτητος και ο συγγενής, ο οποίος γεννιέται έτσι. Εκεί δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα, έτσι γεννήθηκε» λέει ο κ.Γιακουμάτος στη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη.

Υποστηρίζει μάλιστα την πρωτότυπη θεωρία ότι στην συγγενή ομοφυλοφιλία «τα οιστρογόνα είναι περισσότερα από τα ανδρογόνα».

Ο κ. Γιακουμάτος «δεν έχει πρόβλημα» με αυτές τις περιπτώσεις, ανησυχεί όμως για την προβολή «επιτυχημένων ομοφυλοφιλικών παραδειγμάτων» στην τηλεόραση.

Και αυτό φαίνεται ότι δημιουργεί κίνδυνο να κολλήσει η νεολαία «επίκτητη» ομοφυλοφιλία: «Όταν το παιδί βλέπει πως ανεβαίνει, κολλάει».

»Είναι κολλητική αρρώστια» είπε.

Με ανάρτηση στο Τwitter η ΝΔ «αδειάζει» τον κ. Γιακουμάτο, με αφορμή τη συγκεκριμένη του δήλωση.

«Η @neademokratia σέβεται το σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου», ανέβασε στο λογαριασμό του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Κικίλιας.

Η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα από τα social media ήταν άμεση:
Άμεση η «συγγνώμη» Γιακουμάτου στην έκκληση του Προέδρου της ΝΔ


Συγγνώμη ζητά με δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, δίνοντας διευκρινίσεις για όσα είπε σε συνέντευξή του ότι η ομοφυλοφιλία είναι «κολλητική αρρώστια».

«Επειδή γίνεται μεγάλη σπέκουλα και διαστρέβλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ξεκαθαρίζω ότι: Δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός το οποίο δηλώνω ξεκάθαρα» αναφέρει.

«Όπως δηλώνω ρητά, σέβομαι απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου. Το επίμαχο σημείο αναφέρεται σε μια συζήτηση για τα πρότυπα. Είμαι 40 χρόνια ειδικό παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια.

»Έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση οποιασδήποτε διάκρισης. Για όλους όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων εθίγησαν ζητώ συγγνώμη» προσθέτει ο Γ.Γιακουμάτος.
Πηγή: in.gr

Σχόλια