default-image

Το «Ήτανε μια φορά» αλλιώς- video

Πολιτισμός
Το «Ήτανε μια φορά» αλλιώς- video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της κρητικής μουσικής, το κλασσικό «Ήτανε μια φορά» του Νίκου Ξυλούρη, «πείραξαν» ο Μάριος Λουπάσης κι ο Μάνος Παπαδάκης.

Ο αγαπημένος ερμηνευτής κι ο (συγκλονιστικός) κιθαρίστας που μαγνητίζει στα live, προσέγγισαν το κομμάτι με απόλυτο σεβασμό, δίνοντάς του μια rock epic διάσταση, ξεδιπλώνοντας έτσι, τις μουσικές καταβολές τους.

«Με χαρά και ιδιαίτερη τιμή σας παρουσιάζω τη διασκευή του Μάριου Λουπάση στο τραγούδι των Ξαρχάκου - Φέρρη " ήτανε μια φορά " που πρωτοτραγούδησε ο αείμνηστος μέγας Νίκος Ξυλούρης !Το προσέγγισα με ιδιαίτερο σεβασμό και αγάπη ,καθώς εκτός του ότι το τραγούδησε ο αγαπημένος μου Ξυλούρης για πρώτη φορά , είναι και ένα από τα πιο "δικά" μου τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου !», λέει ο Μάνος Παπαδάκης.

«Η έμπνευση και η δημιουργία είναι του Μάριου. Εμένα με κάλεσε να συμμετάσχω ως τραγουδιστής», είπε ο Μάνος Παπαδάκης μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη πως όπως εξομολογήθηκε στην αρχή η ιδέα, λόγω του «διαμετρήματος» του τραγουδιού τον φόβισε. «Ωστόσο, όταν άκουσα την ενορχήστρωση του Μάριου, ήμουν σίγουρος πως έπρεπε να το κάνω» δήλωσε.

«Τολμώ να πω ότι το τραγούδησα και εις μνήμην του μεγάλου μας Νίκου Ξυλούρη», πρόσθεσε.

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός κι ερμηνευτής αυτή την περίοδο είναι στο studio προετοιμάζοντας τη νέα του δουλειά.

Ακούστε το κομμάτι:

Ακούστε ολόκληρη τη δήλωση του Μάνου Παπαδάκη:

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο 719 studio από τον Σάκη Βλαχάκη και Χρήστο Ζωτιάδη.

Φωνή: Μάνος Παπαδάκης

Λύρα: Φωκάς Μουρτζάκης

Μπάσο: Mampre Kasardjian

Tύμπανα: Αντώνης Γεωργακίου

Κιθάρες: Μάριος Λουπάσης

Μίξη: Σταύρος Σκαλιδάκης

Mastering: Δημήτρης Ρετουνιώτης

Ρεπορτάζ: Μαίρη Καριωτάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News