Ειδήσεις

Κρήτη: Επιχειρηματίες καλύπτουν έξοδα 80χρονης θύμα ληστείας

Με τη μέθοδο της απασχόλησης στη Γρα Λυγιάς Ιεράπετρας οικογένεια ρομά απέσπασε από την 80χρονη συνταξιούχο αγρότισσα το ποσό των 600 ευρώ.

Με τη μέθοδο της απασχόλησης πριν από μία ώρα στον οικισμό της Γρα Λυγιάς Ιεράπετρας οικογένεια ρομά απέσπασε από την 80χρονη συνταξιούχο αγρότισσα Μαρία Λυραντζάκη το ποσό των 600 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά φύλασσε η ηλικιωμένη για να πληρώσει τις υποχρεώσεις που είχε σε λογαριασμούς ρεύματος, νερού και τηλεφώνου. Η οικογένεια των ρομά με ένα λευκό βανάκι με Ηρακλειώτικο αριθμό κυκλοφορίας μπήκαν σε στενό δρομάκι, όπου βρίσκεται το σπίτι της ηλικιωμένης, της χτύπησαν την πόρτα και της πρότειναν να αγοράσει κουβέρτες.

Αφού συμφώνησαν την τιμή (50 ευρώ) για δύο κουβέρτες η ηλικιωμένη μπήκε στην κρεβατοκάμαρα της να πάρει τα χρήματα. Ο ένας από τους δύο την ακολούθησε. Όταν βγήκε η γυναίκα κατάλαβε ότι την παρακολουθούσαν αλλά ο νεαρός ρομά που ήταν μαζί με τον πατέρα του, της ζήτησε λίγο νερό να πιει.

Ενώ πήγε η γυναίκα στην κουζίνα να φέρει το νερό, ο ένας μπήκε στην κρεβατοκάμαρα και της άρπαξε τα χρήματα που φύλασσε σε κάποιο συρτάρι. Εκείνη τους έβαλε τις φωνές, ωστόσο εκείνοι είχαν αφήσει ήδη τις κουβέρτες και είχαν μπει μαζί με τα 650 ευρώ στο βαν. Μέσα στο αυτοκίνητο τους περίμενε μία γυναίκα με άλλα δύο παιδιά.

Η κόρη της ηλικιωμένης ειδοποίησε την Αστυνομία και οι ληστές ήδη αναζητούνται.

Στην αγωνία της ηλικιωμένης να βρει τα χρήματα για να καλύψει τις υποχρεώσεις της έχουν ευαισθητοποιηθεί επιχειρηματίες της πόλης οι οποίοι προθημοποιήθηκαν να καλύψουν τις υποχρεώσεις της 80χρονης εάν δεν βρεθούν οι δράστες και τα χρήματα.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια